POSKUPLJENJA STIGLA NA SUD: Policija u Doboju saslušava građane

LJ. Đ.

14. 01. 2021. u 06:08

OKRUŽNO javno tužilaštvu Doboj nije reagovalo na prijavu grupe građana, koji smatraju da su obmanuti i petu godinu plaćaju povećanu cenu komunalija, pozivanjem na nepostojeće korigovanje cena električne energije.

ПОСКУПЉЕЊА СТИГЛА НА СУД: Полиција у Добоју саслушава грађане

Foto LJ. Đ.

Tužilaštvo je u cilju prikupljanja dodatnih informacija o celom slučaju, zahtev za istragu prosledilo PU Doboj, koja je uzimala izjave od podnosioca prijave.

- Dao sam izjavu u kojoj u ime prevarenih građana tražim odgovornost za donošenje odluke, kao i onih koji su povećali cene, tako što će biti procesuirani pred nadležnim sudom.

Naveo sam da se radi o klasičnoj prevari, jer je pitanje odbornicima na sednici SG postavljeno da li su za poskupljenje odvoza smeća, vode i toplotne energije zbog povećanja cena struje - kaže predvodnik grupe građana koji su podneli krivičnu prijavu, Velimir Đorđić.

Pod izgovorom poskupljenja struje, "Progres", "Vodovod" i "Gradska toplana" za 15 odsto uvećali su račune za komunalne usluge.

Kako su odluku o povećanju cena donele gradske vlasti, NVO Centar za humanu politiku je presavila tabak i dobojskom Osnovnom sudu tužila Grad zbog prevare, odnosno obmane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)