HUMANOST NA DELU U DERVENTI: Osnovci za Mihajla prikupili više od 17.000 maraka

N. ĐURIĆ

27. 12. 2020. u 20:33

U VRLO uspešnoj humanitarnoj akciji Osnovne škole „19. april“ u Derventi za lečenje teško obolelog dvogodišnjeg sugrađanina Mihajla Radanovića prikupljeno je 17.307 maraka.

ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ У ДЕРВЕНТИ: Основци за Михајла прикупили више од 17.000 марака

Foto: N. Đurić

Udarnu akciju takozvanog-bazara, prikupljanja sredstava za ovog mališana obolelog od spinalne mišićne atrofije, osnovci i njihovi nastavnici upriličili su na četiri lokacije u gradu.

– Na bazaru je prikupljeno 11.796 maraka, a u akciji koju je proveo savet učenika 4.141, dok je kolektiv škole prikupio 1.370 maraka, što je ukupno 17.307 KM. Sav prikupljeni novac biće prosleđen na račun porodice Radanović–saopštili su iz OŠ „19. april“ u Derventi.

Uz zahvalnost učenicima i roditeljima velikog srca, iz škole podsećaju da ovo nije prva pomoć sada sedamnaestomesečnom Mihajlu, ali ni poslednja.

– Uputili smo više od 200 pozivnica privatnim i državnim subjektima na nivou naše opštine da daju doprinos i potpomognu porodici Radanović u njihovoj borbi za ozdravljenje malenog Mihajla. Raduju i hrabre nas saznanja da su mnogi kolektivi i organizacije iz drugih opština i gradova Srpske već uplatili sredstva Radanovićima– naveli su iz „19. aprila“.

Koristeći resurse Fonda solidarnosti Republike Srpske „Duša dece“, koji uz veliko srce i dragocenu pomoć humani ljudi širom Srpske omogućava lečenje teško obolele dece u inostranstvu, Mihajlo je do sada primio petu dozu Spinraze. Samo jedan tretman tim lekom košta 85.000 eura.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju