STABILIZACIJA EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE U SRPSKOJ: Pozitivno još 240, preminulo 16 osoba

R.S.

25. 12. 2020. u 16:07

Od poslednjeg izveštaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u poslednja 24 časa testirano je 834 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 240 osoba.

СТАБИЛИЗАЦИЈА ЕПИДЕМИОЛОШКЕ СИТУАЦИЈЕ У СРПСКОЈ: Позитивно још 240, преминуло 16 особа

D, Pozderović

Radi se o 125 muških i 115 ženskih osoba, od kojih su 29 mlađe, 140 srednje i 71 osoba starije životne dobi.

Prema mestu prebivališta, 61 osoba je iz Banjaluke, 27 iz Bijeljine, 21 iz Doboja, 16 iz Zvornika, 15 iz Prijedora, 11 iz Teslića...

U poslednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo RS prijavljena su 16 smrtnih slučajeva. Radi se o 10 muškaraca i šest žena, srednje i starije životne dobi od kojih je šest osoba iz Banjaluke, tri iz Prijedora i po jedna osoba iz Prnjavora, Bijeljine, Kneževa, Novog Goražda, Modriče, Doboja i Laktaša.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 888.

- Beležimo manji pad broja hospitalizovanih, ali u ovoj situaciji, kada bolnice trpe veliki pritisak, jako teško bi mogli da amortizuju novi skok i povećanje obolelih - poručili su danas iz Instituta za javno zdravstvo RS.

Direktor ovog instituta Branislav Zeljković je istakao da će predstojeći period praznika, biti test za sve.

On je istakao da je epidemiološka situaicja i dlaje nepovoljna, ali da je u fazi stabilizacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći