„VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO“ Stanivuković preuzeo dužnost: Banjalučani 22 godine čekali i sanjali ovaj trenutak

Ognjen Matavulj

24. 12. 2020. u 12:22

VIŠE ništa neće biti isto, to je princip i postulat na kojem ćemo raditi rekao je novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u prvom obraćanju medijima po preuzimanju dužnosti od Igora Radojičića.

„ВИШЕ НИШТА НЕЋЕ БИТИ ИСТО“ Станивуковић преузео дужност:  Бањалучани 22 године чекали и сањали овај тренутак

Foto: O. M.

On kaže da su Banjalučani 22 godine "čekali i sanjali ovaj trenutak".

- Svaki dan ćemo sprovoditi odluke koje će sistemski menjati grad. Vrata grada su do sada bila otvorena samo za neke ljude, a od sada će biti otvorena za sve. To znači da se moraju otvoriti i ladice koje su bile zatvorene 22 godine - istakao je Stanivuković.


On kaže da iako je ovo prvi radni dan, njegov tim radi već 30 dana i sprema novu sistematizaciu radnih mesta u Gradskoj upravi.

- Nova sistematizacija podrazumevaće manji broj načelnika, savetnika i svih drugih. To je ušteda od 50.000 maraka mesečno, samo na promeni sistematizacije. Novac ćemo trošiti transparentno i svaki račun će biti prikazan. Revizija će biti jedna od ključnih stvari. Tim za reviziju formiraćemo do kraja godine. Neću gomilati ljude i moj tim će biti mali tim - rekao je Stanivuković.

Naglasio je da je primopredaja dužnosti bila ljudska, u skladu sa demokratskim principima.

Šef kabineta gradonačelnika biće Vladimir Grujić, diplomirani inženjer mašinstva, šef tima za komunikaciju Tanja Vukomanović, diplomirani novinar, savetnik za pitanja ekonomije biće Bojan Kresojević, master ekonomije i najbolji student na Ekonomskog fakultetu, a savetnik za pravna pitanja Željko Travar. Spomenuo je da će i Jelena Trivić imati važnu ulogu u delovanju administracije, ali da će njen angažman biti na volonterskoj osnovi.

- To je samo prvi deo ljudi, koje sam lično izabrao i koji će već od prvog dana sa mnom raditi. Načelnička, direktorska i sva druga radna mesta isključivo će se birati javnim konkursom - istakao je Stanivuković.

Istakao je da je većinu traženih izveštaja dobio od prethodne administracije, izuzev izveštaja po pitanju piralena, kao i izveštaja Kriznog štaba i silčno.

- Što se tiče skupštinske većine očekujem da će odluke koje ćemo predlagati biti vrlo kvalitetne i moći će da ih odbiju samo oni koji ne vole grad. Sve će to biti javno prezentovano i očekujem podršku. Ja sam gradonačelnik koji će okupljati ljude i menjati političku scenu - dodao je Stanivuković.

Istakao je da Banjaluka neće imati proslavu Nove godine, zbog epidemiološke situacije za koju kaže da je malo povoljnija.

- Ta sredstva nisu ni bila planirana. Imamo određene poglede za proslavu srpske Nove godine i možda ćemo napraviti proslavu preko televizijskog prenosa, bez publike - rekao je Stanivuković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024