PUŠTEN DA SE BRANI SA SLOBODE: Direktor škole kod Prijedora priznao primanje mita

O. M.

11. 12. 2020. u 15:54

VEDRAN Starčević, direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Omarskoj kod Prijedora, pušten je da se brani sa slobode nakon što je prilikom saslušanja u Republičkom javnom tužilaštvu priznao da je primio mito.

ПУШТЕН ДА СЕ БРАНИ СА СЛОБОДЕ: Директор школе код Приједора признао примање мита

Foto: V.Dančić

Starčević je uhapšen juče u akciji "Erato" nakon što je od jedne učiteljice tražio i primio 1.000 KM mita. Radilo se simuliranoj primopredaji novca, koja se odvijala pod budnim okom policije. Nakon što je od učiteljice uzeo 1.000 KM u označenom novcu, Starčević je uhapšen.

- On je od učiteljice, koja u školi nije imala stalno zaposlenje, tražio 2.000 KM kako bi joj omogućio da dobije ugovor na neodređeno. Novac je tražio u dve rate od po 1.000 KM, s tim da je učiteljica drugu ratu trebala da plati do marta naredne godine - pojašnjava izvor blizak istrazi.

U Republičkom javnom tužilaštvu RS navode da se Starčeviću na teret stavlja da je počinio krivično delo primanje mita, te zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

- Izjašnjavajući se na okolnosti izvršenja krivičnih dela, u prisustvu svog branioca, V. S. je priznao dela za koja se sumnjiči nakon čega je pušten da se brani sa slobode - rekla je portpartol RJT Dragica Tojagić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna