STANIVUKOVIĆ NE RAZUME DEMOKRATIJU: Srđan Mazalica, član Glavnog odbora SNSD, o proteklim izborima

S. M.

17. 11. 2020. u 16:55

Građane ne treba kažnjavati zbog njihovog glasa na izborima, sasvim je demokratski obezvrediti njihove glasove ako za to postoji legitimna politička moć, rekao je Srđan Mazalica, član Gradskog i Glavnog odobora SNSD i poslanik ove stranke u Narodnoj skupštini RS.

СТАНИВУКОВИЋ НЕ РАЗУМЕ ДЕМОКРАТИЈУ: Срђан Мазалица, члан Главног одбора  СНСД, о протеклим изборима

Srđan Mazalica / Foto BIRN BiH

- Samo formiranje skupštinske većine i izvršne vlasti je dovoljna kazna za glasove čiji favoriti neće donositi i sprovoditi odluke - napisao je Mazalica na Tviteru.

Kako je naveo, Vlada RS ima puno pravo da usmerava sredstva u projekte iz svoje nadležnosti kao podršku lokalnom razvoju.

- Banjaluka je dobijala takvu podršku i sa njom napredovala – infrastrukturno, privredno i demografski. Takva podrška sada može ići i u druge opštine, npr. one koje stagniraju - smatra Mazalica.

Prema njegovom mišljenju "talasa promena" nema, jer većina koja podržava Vladu RS dobila je podršku u glasovima na lokalnim izborima koja joj daje dodatni legitimitet da nastavi sa radom.

- To se nije desilo 2016. godine kada su građani kaznili na lokalnim izborima stranke koje su participirale u Savetu ministara BiH. One su uprkos tome i dalje nastavile sa svojom politikom - rekao je Mazalica.

Načelnici odelenja i većina direktora gradskih javnih ustanova i preduzeća ostaju gde su i bili i imaju za to potreban legitimitet - napisao je Mazalica.

- Građani su glasovima podržali stranke koje su činile većinu koja je izabrala aktuelne načelnike odeljenja i direktore javnih ustanova i preduzeća. Dakle, građani su rekli da su zadovoljni njihovim radom. Oni su legalno i legitimno na funkciji do isteka mandata. Nakon toga, za izbor nekih drugih trebaće podrška skupštine - mišljenja je on.

On kaže da novi gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ne razume demokratiju.

- Stanivuković tvrdi da će skupština podržavati njegove ideje jer će biti dobre. On ne razume demokratiju. Svako ima svoje ideje, nastoji da za te ideje dobije podršku i kapacitet da ih sprovede u delo. On to nema i ne može očekivati da ga u tome podrže stranke Vidovdanske koalicije, jer će one imati svoje, bolje ideje, a koje će moći realizovati - rekao je Mazalica.

On misli da je dosadašnji gradonačelnik Igor Radojičić bio odličan i dodaje da i to misli dosta građana koji su podržali Stanivukovića.

- Ne ulazim u to zašto je 25 odsto birača podržalo Stanivukovića na jednom glasačkom listiću, a na drugom podržalo stranke koje su podržale Radojičića. Lično mislim da je Radojičić bio odličan gradonačelnik i to misli dosta građana koji su podržali Stanivukovića - napisao je Mazalica na Tviteru

On se osvrnuo i na komentare da su građani tako glasali da bi kaznili republičku vlast.

- Paradoks je u tome da su svi takvi građani zapravo dali legitimitet istoj toj republičkoj vlasti koju su hteli da kazne, a kaznili su Radojičića, kojeg su smatrali boljim kandidatom - zaključuje Mazalica.

Reakcija Mazalice usledila je nakon što je juče predsednik SNSD Milorad Dodik rekao da predlozi novoizabaranog gradonačelnika Banjaluka neće biti podržani.

- Da vidimo kako će finanisirati gradsko grejanje, a prekinućemo sve investicije sa republičkog nivoa dok ne vidimo kako će se Banjaluka odnositi - rekao je juče Dodik novinarima u Banjaluci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a