CVIJANOVIĆ: Besmisleno je sve što je CIK do sada radio

S.M.

01. 11. 2020. u 18:57

PREDSEDNIK Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je sve besmisleno što je Centralna izborna komisija BiH do sada radila.Cvijanovićeva je navela da je prvo bio besmislen i nezakonit način izbora članova CIK.

ЦВИЈАНОВИЋ: Бесмислено је све што је ЦИК до сада радио

Željka Cvijanović / Foto D. Pozderović

Ona je naglasila da se CIK ne može posmatrati kao ozbiljna institucija, da građani nemaju poverenja i da razumiju da je CIK izazvao zbrku.

Ona je ocenila da se CIK BiH poslom bavim ad hok, a ne sistemski. -Činjenica je da su izbori mogli biti sprovedeni kada je trebalo, jer je bila bolja epidemiološka situacija. Iako su stručnjaci upozoravali da će od novembra biti najgori period, CIK je pomjerio termin izbora, napomenula je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je istakla da sve ovo vreme postoji ogromna manipulacija što je nedopustivo.

-Oni su preskočili činjenicu da se ne mogu postavljati ljudi dok nisu implementirani izborni rezultati. Nisu implementirani rezultati od prošlih izbora, nije bilo sprobedenih konkursnih procedura i mnogo drugih stvari" dodala je Cvijanovićeva komentarišući činjenicu da danas ističu mandati načelnicima i gradonačelnicima.

Ona je navela da će zbog katastrofalnog rada CIK biti prekršeni zakoni i da načelnicima i gradonačelnicima prestaju mandati.

-To pokazuje da je sve rađeno politički motivisano i bez plana, osim ako plan nije da se izazovu neredi i ne održe izbori. Međutim, naše je da radimo jer se treba boriti da se stvari isprave, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Aginom Selu kod Banjaluke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)