ZVER TEŠKA 223 KILOGRAMA: Harala je derventskim krajem, a onda je usledio lovački podvig (FOTO)

N. Đurić

25. 10. 2020. u 14:28

NAPOKON je dolijao i krnjinski gorostas-divlji vepar zulumćar, koji je nemilosrdno harao i pravio štetu derventskim krajem i ovim delom Posavine.

ЗВЕР ТЕШКА 223 КИЛОГРАМА: Харала је дервентским крајем, а онда је уследио ловачки подвиг (ФОТО)

Foto: LU „Motajica“

Mirne ruke i dobrog pogleda bio je Neven Puljanović, predsednik nadzornog odbora derventskog Lovačkog udruženja „Motajica“,  inače, sin-naslednik dugogodišnjeg i trofejnog lovca Milenka Puljanovića.

Foto: LU „Motajica“

Haračlija, kapitalac, odstreljen je na Krnjinu, u zoni 6, lovačke sekcije Velika Sočanica. Vaga je pokazala da je bio težak čak 223 kilograma.

- Očito da je reč o vepru samotnjaku koji je sišao sa neke okolne planine. Silno se osećao pa nije mnogo mario ni na kerove. Iskoristio sam taj trenutak pa sam ga, iz karabina, najpre prvim pogodio a potom drugim hicem smrtno ustrelio-kaže, za „Novosti“, Neven, inače, višestruki domaći i internacionalni šampion u borilačkim veštinama i pripadnik MUP-a RS.

Odstrel ovako impozantnog primerka, uz veštinu našeg Nevena Puljanovića, ne bi bilo moguć bez vrhunskih kerova i pomoći kolega lovaca. Redovnom prihranom i čuvanjem divljači nastavljamo sa domaćinskim gazdovanjem, saopštili su iz LU „Motajica“. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024