NASTAVLJENO SUĐENJE MILJANU VUJOVIĆU ZA UBISTVO PETRA BAJČETIĆA: Žrtvi pretili Crnogorci, a sa optuženim se zavadio

O. MATAVULj

02. 10. 2020. u 00:22

NEKOLIKO dana pre nego što je ubijen, Petar Bajčetić mi je ispričao da su mu pretili neki Crnogorci i zbog toga je na prednjem sedištu automobila držao pištolj. Pretili su mu zato što je garantovao za neku osobu da će nešto uraditi, ali taj to nije ispoštovao.

НАСТАВЉЕНО СУЂЕЊЕ МИЉАНУ ВУЈОВИЋУ ЗА УБИСТВО ПЕТРА БАЈЧЕТИЋА: Жртви претили Црногорци, а са оптуженим се завадио

Foto MUP RS

To je u Okružnom sudu u Banjaluci ispričao Bajčetićev kum Igor Milošević koji je, u replici, saslušan kao svedok tužilaštva na suđenju Miljanu Vujoviću (37) iz Bileće, optuženom za Bajčetićevo ubistvo.

Milošević je u sudnici pojasnio da su Bajčetić i Vujović ranije bili u dobrim odnosima, te da su zajedno dolazili kod njega u kafić. Međutim, tvrdi da su ti odnosi narušeni zadnjih mesec dana Petrovog života.

- Rekao mi je da nisu u dobrim odnosima. Pominjao je neku licitaciju u Gacku. Nije precizirao zašto su se zavadili, niti znam o kojoj je licitaciji reč. Ranije, kada mu je zapaljen ”pasat”, sumnjao je da iza toga stoje Vujović i Gavrilo Bjelica - istakao je Milošević.

Optuženi Vujović svedoka je pitao da li zna da je Bajčetić dobijao pretnje iz Srbije. Pitao je zna li koji čovek je Bajčetića prevario za 70.000 evra, te da li je Bajčetić zbog duga "pritiskao nekog u Trebinju". Vujovića je zanimalo i da li svedok poznaje određene ljude, čija je imena navodio, a svi odgovori su bili negativni. Svedok je potvrdio je da je Bajčetić hapšen u Crnoj Gori i deportovan, ali nije znao zbog čega.

Vujović je zatim pitao: "Da li si čuo da je Petar naručio moje ubistvo i da sam ja pokušao da likvidiram Bjelicu i da sam pucao na Đorđa Radmilovića?", na šta je svedok rekao da tako nešto nigde nije čuo.

Gordan Pavlović, biznismen iz Foče koji je na sudskoj licitaciji za oko 500.000 KM kupio hotel "Metohija" u Gacku, u sudnici je ispričao da ni sa kim nije imao raniji dogovor oko te liciticije. Tvrdi da nije imao ponude da odustane od kupovine, ni da je bilo kome davao novac. Pavlović se nije mogao setiti da li je Vujović pre licitacije sedio s njima u kafani, jer kaže da ga ni ne poznaje dobro. Zatim ga je optuženi pitao: "Da li je Bajčetić od mene tražio da garantujem da ćeš ti dati novac Mlađi Zelenoviću i jesi li rekao Mlađi da može da ti donese 120.000 KM?".

- Nisam to rekao, niti sam bilo kome dao pare. Ne sećam se ni da si bio tu - odgovorio je Pavlović.

Vujović je uzvratio: "Znači ja lažem?", ali ga je sudija prekinuo navodeći da će to utvrđivati sud.

Svedočeći u svoju korist Vujović je tvrdio da se svi navodi optužnice o otmicama odnose na planiranje otmice Mlađe Zelenovića, biznismena iz Gacka, koji nisu realizovani. Cilj otmice je, kako tvrdi, bio to da Bajčetić povrati oko 100.000 KM koje je u aprilu 2016. dao Zelenoviću da odustane od licitiacije, odnosno kupovine hotela "Metohija" u Gacku. Vujović tvrdi da je lično odnio novac i bio garancija posla.

POBIJANjE ISKAZA

U cilju pobijanja navoda odbrane kao svedoci tužilaštva ispitani su policajci koji su učestvovali u istrazi. Saslušan je i nekadašnji rukovodilac pritvora u KPZ Banjaluka Dejan Gligić koji je konstatovao da se po prijemu u KPZ Dragan Šarenac i Srđan Denda nisu žalili na povrede. Tvrdi i da nigde nije evidentirano da je Šarenac, tokom šetnje u KPZ, razgovarao sa Đorđem Radmilovićem.

Optužnica

Tužilaštvo RS Vujovića tereti da je organizovao zločinačko udruženje koje je imalo za cilj iznude i otmice. Članovi su bili Đorđe Radmilović koji je ranije osuđen na 16 meseci zatvora, Srđan Denda osuđen na 13 meseci, Gavrilo Bjelica osuđen na 12 meseci i nepoznato lice. U optužnici se navodi da je Vujović, zajedno s ostalima osmislio plan otmice Bajčetića zbog međusobnih neraščišćenih odnosa.

Plan je bio da Bajčetića otmu kada naiđe putem Bileća - Trebinje. Vujović je u međuvremenu saznao da Bajčetić neće otići na put, pa je izmenio plan. Zajedno s nepoznatim muškarcem Bajčetića je sačekao ispred njegove zgrade u Bileći. Kada je Bajčetić izašao iz automobila Vujović i pomagač pokušali su da ga uguraju u vozilo, ali im je pružio otpor i u tom naguravanju pogođen je s dva hica iz pištolja i podlegao je na putu za bolnicu u Podgorici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja