IZ SUDA PRAVO U TUNJICE! Vođa navijača FK Borac Dejan Kostić zvani Dela uhapšen u sredu po poternici, pao zbog nasilničkog ponašanja

O. MATAVULj

01. 10. 2020. u 06:48

SUDSKA policija RS uhapsila je u sredu Dejana Kostića zvanog Dela, vođu navijača FK Borac, na osnovu poternice koju je za njim raspisao banjalučki Osnovni sud zbog nasilničkog ponašanja i neovlašćenog snimanja.

ИЗ СУДА ПРАВО У ТУЊИЦЕ! Вођа навијача ФК Борац Дејан Костић звани Дела ухапшен у среду по потерници, пao због насилничког понашања

Dejan Kostić / Foto O. Matavulj

Radi se o uznemirujućim video-snimcima koji su prošle godine potresli javnost. Na jednom se vidi kako Kostić maltretira i divljački šamara P. P., konobara kafića "La plaza" u Banjaluci, dok na drugom snimku maltretira N. S., kojeg je naterao da uđe u njegov "porše" i priča "istinu" o sukobu koji je Kostić prethodno imao s dve osobe u kafiću "Armando".

Kostić je zbog toga više od godinu dana bio u bekstvu, a onda se u sredu u pratnji advokata naprasno pojavio u Osnovnom sudu u Banjaluci, gde je imao zakazano ročište u drugom predmetu.

Sudski policajci su ga prepoznali, a nakon što su utvrdili identitet, i da je poternica aktivna Kostić je uhapšen.

- Odmah je sproveden u KPZ Banjaluka na Tunjicama, jer mu je ranijom odlukom suda određen jednomesečni pritvor zbog nasilničkog ponašanja i neovlašćenog snimanja - navode u Sudskoj policiji RS.

Zanimljivo je da je OJT Banjaluka krajem jula obustavilo tu istragu jer su utvrdili da je za maltretiranje P. P. policija prekršajno kaznila Kostića sa 400 KM. Kako ne može dva puta biti kažnjavan za isto delo, istraga je obustavljena, dok je za maltretiranje N. S. ocenjeno da nema elemenata krivičnog dela. Na odluku tužilaštva P. P. je uložio pritužbu, pa je poternica ipak ostala na snazi.

- Na tužilačku odluku oštećeni je uložio pritužbu koju je kancelarija tužioca usvojila. Istraga u pomenutom krivičnom predmetu se nastavlja - rekla je portparolka OJT Banjaluka Maja Đaković Vidović.

Veruje se da Kostić nije bio svestan te činjenice kada se pojavio u sudu zbog drugog predmeta. Kako saznajemo imao je zakazano ročište za razmatranje sporazuma o priznanju krivice po optužnici za tri krivična dela. Radi se o nanošenju telesnih povreda, teških telesnih povreda, i teškoj krađi, odnosno provali u firmu "Hidroinženjering" avgusta 2015. kada je ukraden sef u kome se nalazilo 12.000 KM.

Inače, Kostić je poznat kao višestruki prestupnik koji već osuđivan za više krivičnih dela. Učestvovao je u nekoliko pucnjava i tuča u Banjaluci. Odležao je pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva Jovana Jošila u aprilu 2010. Zajedno s njim za taj zločin su osuđeni Slaviša Ćulum, koji je ubijen u sačekuši u maju ove godine. Kostić je 2010. uslovno osuđen zbog razbojništva, a protiv njega podneto je još najmanje 10 krivičnih prijava...

UZNEMIRUJUĆI SNIMCI

NA uznemirujućim snimcima vidi se kako Kostić divljački šamara i davi konobara, konstantno ga vređajući, tražeći da sam sebe naziva "pi...", a prijatelje cinkerima. Na drugom snimku šamara mladića, govoreći mu da "priča". Uplašeni mladić na pitanja odgovara da je "Dela uvek pomagao i štitio klince". Nakon nekoliko udaraca Kostić mu kaže: "Da si malo stariji, otkinuo bih ti glavu."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije