MINISTRI PODRŽALI VIŠKOVIĆA: Napadi koji stižu iz Federacije BiH su obično politikanstvo

S. M.

25. 09. 2020. u 14:36

MINISTRI u Vladi RS, bez obzira kojem narodu pripadaju, bezrezervno podržavaju premijera Radovana Viškovića, te su poručili da su napadi na njega spinovani u Federaciji BiH s ciljem slabljenja Republike Srpske.

МИНИСТРИ ПОДРЖАЛИ ВИШКОВИЋА: Напади који стижу из Федерације БиХ су обично политиканство

Foto: Vlada RS

Potpredsednik Vlade RS, Srebrenka Golić, rekla je juče u Banjaluci da ministri osuđuju napade iz FBiH na Viškovića kojeg smatraju za časnog i poštenog čoveka.

- Višković je vredan, častan, pošten, radan i dobar čovek i nikada ljude nije delio po nacionalnosti - rekla je Golićeva koja se javnosti obratila u ime ministara RS. 

Foto: Vlada RS

Prema njenim rečima, Višković sa velikim uspehom i vidljivim rezultatima, odgovorno i predano obavlja funkciju premijera, s ciljem prospertiteta Republike Srpske i boljeg života građana. 

- Premijer Radovan Višković nikad nije cenio ljude po nacionalnosti, nego po tome kako obavlja svoj posao i po tome da li je dobar čovek. On ceni ljude po tome kako obavljaju posao i da li su dobri. To znamo mi, njegove kolege, saradnici, prijatelji i svi koji ga poznaju - dodala je Golićeva. 

Foto: Vlada RS

Ona je navela da napadi na Viškovića koji dolaze iz FBiH obično spinovanje i politikantsko predizborno podmetanje usmereno na slabljenje institucija RS i sticanje jefitnih političkih poena za pojedine stranke u Sarajevu. 

Golićeva je naglasila da su ovi potpuno neutemeljeni napadi izraz ogromnih frustracija jer je  Srpska politički stabilna, a FBiH već dve godine nije u stanju da pronađe minimum političnog jedinstva da formira vladu i posveti se rešavanju ključnih problema, koji su očigledni i koji muče građane tog dela BiH. 

- Mi, ministri u Vladi RS, smatramo da bi rešavanje ovih problema koji opterećuju i ukupne odnose u BiH, bio bolji način da se vodi predizborna kampanja, nego sijanje mržnje i klevetanje ljudi koji čine sve da budućnost naroda na ovim prostorima bude svetlija - poručila je Golićka.  

Foto: Vlada RS

Ona je naglasila da ministri stoje iza Radovana Viškovića, prije svega kao dobrog i časnog čoveka, a onda i kao premijera Republike Srpske i daju mu punu podršku da, koristeći sve zakonom propisane norme, zaštiti sebe i svoju porodicu. 

Obraćanju Golićeve prisustvovali su ministri u Vladi Srpske koji su potpisali zajedničku izjavu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)