DEBEVEC KRIO MOBILNI U DONJEM VEŠU: Suspendovan sa pozicije predsednika Suda BiH

S. MIŠLjENOVIĆ

21. 12. 2023. u 06:45

RANKO Debevec, predsednik Suda BiH koji je zbog zloupotrebe službenog položaja uhapšen 18. decembra zajedno sa Omanom Mehmedagićem Osmicom, bivšim direktorom OBA, suspendovan je juče sa pozicije predsednika Suda BiH.

ДЕБЕВЕЦ КРИО МОБИЛНИ У ДОЊЕМ ВЕШУ: Суспендован са позиције председника Суда БиХ

Ranko Debevec foto Glas Srpske

Prvostepena komisija Visokog i sudskog tužilačkog saveta prihvatila je predlog Kancelarije disciplinskog tužioca da suspenduje uhapšenog Debeveca. Inače, Tužilaštvo BiH će nakon ispitivanja Debeveca i Mehmedagića predložiti jednomesečni pritvor za obojicu, potvrdio je i glavni tužilac BiH Milanko Kajganić.

Debevec i Mehmedagić su osumnjičeni za nezakonito prisluškivanje sudija i zaposlenih u Tužilaštvu BiH. Pored pomenute dvojice uhapšena je i advokatica Vasvija Vidović, koja je pokušala da iznese mobilni telefon iz zgrade SIPA.

Debevec je, kako tvrde izvori bliski istrazi, pokušao da sakrije jedan od svoja dva telefona od inspektora SIPA.

- Zaista je bizarno mesto na kojem je Debevec krio taj telefon - u donjem vešu. Telefon je dao advokatici Vasviji Vidović u "sobi za prepoznavanje". Ali, izgleda da je bio potpuno van sebe zbog hapšenja, čim nije shvatio da se iz takve sobe ne može videti ništa, ali da se u sobi vidi sve. Na taj način su inspektori SIPA i otkrili pokušaj skrivanja dokaznog materijala - kaže naš izvor.

Nije za komentarisanje, već za plakanje

DRAGAN Čović, predsednik HDZ BiH izjavio je povodom hapšenja Debeveca i Mehmedagića da to nije nešto za komentarisanje već za plakanje.

- Sto puta sam rekao da BiH nije pravna država. I nema niko mogućnost da bude iznad te države, ali se to tolerisalo - rekao je Čović.

Dodaje da inspektori nisu odmah reagovali, već su Vidovićevoj naredili da, kada je izlazila, ponovo prođe kroz skener i tako došli i do drugog telefona Debeveca, koji mu je, očito, vrlo bitan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!