VRHOVNI SUD RS OSUDIO D. J. (60) IZ BANJALUKE: Za obljubu kćerke sedam godina zatvora

S. MIŠLjENOVIĆ

24. 11. 2023. u 23:20

VRHOVNI sud Republike Srpske pravosnažno je osudio D. J. (60) iz Banjaluke na jedinstvenu kaznu od sedam godina zatvora zbog obljube 14-godišnje ćerke, omogućavanje uživanja marihuane i nedozvoljeno posedovanje skraćene puške. Presuda je izrečena nakon što je sudsko veće odbilo žalbe odbrane i tužilaštva kao neosnovane.

ВРХОВНИ СУД РС ОСУДИО Д. Ј. (60) ИЗ БАЊАЛУКЕ: За обљубу кћерке седам година затвора

Vrhovni sud RS, Foto O. Matavulj

- Žalbe su odbijene i potvrđena je prvostepena presuda koju je izrekao Okružni sud u Banjaluci - rekla je sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

Za obljubu nad detetom mlađim od 15 godina, odnosno drugu polnu radnju nad kćerkom D. J. je osuđen na pet godina zatvora. Zbog omogućavanja ćerki da puši marihuanu dobio je dve godine, dok je za posedovanje puške dobio šest meseci zatvora. Kazne su objedinjene u jedinstvenu od sedam godina zatvora.

Optuženom je izrečena i dvogodišnja zabrana prilaska maloletnoj žrtvi na udaljenost od 100 metara, koja će se primenjivati tek nakon što odleži zatvorsku kaznu.

U presudi se navodi da je D. J. od 21. maja do 24. juna 2021. seksualno zlostavljao svoju ćerku. To je radio kada bi ostajali sami govoreći joj kako je zaljubljen u nju, te je dodiravao po intimnim delovima tela. Govorio joj je svakakve gadosti i pokušavao je nagovoriti da ga oralno zadovolji.

Marihuana

U PRESUDI se navodi i da je optuženi žrtvi na njivi nudio da zajedno puše marihuanu. Prvo ju je ubeđivao govoreći da će je to opustiti i da će joj "probuditi" želju za seksom. Čak joj je pojašnjavao da joj je bolje da s njim uživa marihuanu, nego posle s nekim drugim. Kasnije su, kako se navodi, skoro svakodnevno uživali marihuanu.

- Žrtva se 24. juna oko ponoći iskrala iz kuće. Otišla je u policijsku stanicu i oca prijavila za seksualno zlostavljanje - navodi se u presudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)