VELIKA POLICIJSKA AKCIJA "DIVIČ": Među uhapšenim carinici, pripadnici MUP RS i granični policajci

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

15. 11. 2023. u 10:11

PRIPADNICI SIPA jutros su u policijskoj akciji „Divič“ su na području Bijeljine i Brčkog uhapsili 11 osoba i pretresli više lokacija.

ВЕЛИКА ПОЛИЦИЈСКА АКЦИЈА ДИВИЧ: Међу ухапшеним цариници, припадници МУП РС и гранични полицајци

FOTO: D.Pozderović

Prema nezvaničnim informacijama, u ovoj akciji ima uhapšenih i pripadnika Granične policije BiH, MUP RS i UIO BiH.

Robu su krijumčarili preko Graničnog prelaza Popovi (Pavlovića most), pri čemu su izbegavali carinske kontrole davajući novac pripadnicima njihove grupe za organizovani kriminal, carinskim službenicima na Graničnom prijelazu Popovi, graničnim policajcima BiH i policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Policijske uprave Bijeljina.

Oni su bez kontrole propuštali vozila sa krijumčarenom robom bez validnih računa i na taj način su obezbeđivali nesmetano krijumčarenje robe u BIH, bez carinskog evidentiranja i plaćanja uvoznih dažbina – saopštila je SIPA.

Dodali su da se uhapšeni sumnjiče da su počinili krivična dela organizovani kriminal u vezi sa krijumčarenjem, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, nesavestan rad u službi, davanje dara i drugih oblika koristi i primanje dara i drugih oblika koristi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)