EMIGRANT IM SLUŽIO KAO ROB: U akciji SIPA u Gradačcu uhapšeno dvoje državljana BiH

S. MIŠLjENOVIĆ

27. 06. 2023. u 15:33

U AKCIJI SIPA u Gradačcu policija je uhapsila dvoje državljana BiH, osumnjičenih za međunarodnu trgovinu ljudima. Tokom pretresa pronađena je i identifikovana žrtva, koja je zbrinuta uz podršku NVO sektora i nalazi se na sigurnoj lokaciji.

ЕМИГРАНТ ИМ СЛУЖИО КАО РОБ: У акцији СИПА у Градачцу ухапшено двоје држављана БиХ

Foto SIPA

- Osumnjičeni se terete da su žrtvu, iskoristivši njen težak položaj i činjenicu da se nalazi hiljadama kilometara od matične zemlje, radno iskorišćavali do granica izdržljivosti, za različite poslove - navode iz Tužilaštva BiH. - Žrtvi su bila oduzeta dokumenta i uskraćena sloboda kretanja.

Posle akcije, žrtvi je zbog trauma pružena i psihološka pomoć i zaštita Službenika za podršku svedocima Tužilaštva BiH, kao i uposlenika nevladinog sektora, aktivnih u pružanju podrške žrtvama u oblasti borbe protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija.

- Tužilaštvo BiH i SIPA nastavljaju da prikupljaju dokumenta i dokaze u ovom predmetu. Zbog osetljivosti predmeta, kao i zaštite žrtve, u ovom trenutku ne možemo dati više informacija ili detalja - naveli su iz Tužilaštva BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAMO NA 2 SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana