SLAVLJE UZ KONCERT DEJANA PETROVIĆA I SRPSKE PESME: U Banjaluci počelo obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave (FOTO)

Novosti online

14. 09. 2023. u 15:25

KONCERTOM Dejana Petrovića i srpskih trubača koji je organizovao m:tel kao poklon građanima Republike Srpske, a koji je prenosio nacionalni servis Radio-televizija Republike Srpske, počelo je obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave koji se obeležava u Srbiji i Republici Srpskoj.

СЛАВЉЕ УЗ КОНЦЕРТ ДЕЈАНА ПЕТРОВИЋА И СРПСКЕ ПЕСМЕ: У Бањалуци почело обележавање Дана српског јединства, слободе и националне заставе (ФОТО)

Foto: Mtel

Pred početak koncerta građani Republike Srpske odali su počast srpskim sportistima na osvojenim medaljama koji su u Republici Srpskoj proslavljeni sa mnogo ponosa.

Foto: Mtel

Direktorka m:tel-a Jelena Trivan rekla je da je „Dan zastave ujedno i dan m:tel-a koji smo odlučili da proslavimo sa građanima simbolično uz trubu uz koju Srbi idu u vojsku, vesele se i pobeđuju”.

Foto: Mtel

Podsetila je na snagu zajedništva i na to da je Srbija uvek bila tu za svoj narod preko Drine i da nijedna politika nikad ne bi smela da nas razdvoji.

Nakon toga je Dejan Petrović pred hiljadama Banjalučana uz tradicionalne srpske pesme „Tamo daleko”, „Ovo je Srbija” i „Vidovdan” doveo atmosferu do usijanja.

Proslava je simbolično završena uz spektakularni vatromet i pesmu „Veseli se, srpski rode”.

Građani su u rukama nosili zastave Srbije i Srpske, a cela Banjaluka bila je u znaku zastave.

BONUS VIDEO:

Doček Alekse Avramovića, Marka Marinovića i Feđe Sretenovića na trgu u Čačku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)