OLIMPIJSKA LEPOTICA VEĆ PUNA GOSTIJU: Zimska sezona na Jahorini počela uz sneg, Mariju Šerifović i Željka Joksimovića

Promo

05. 12. 2022. u 17:02

TOKOM proteklog vikenda zvanično je počela zimska sezona na Jahorini uz manifestaciju Ski opening tokom koje su nastupile brojne regionalne zvezde kao što su Prljavo Kazalište i Marija Šerifović i Željko Joksimović.

ОЛИМПИЈСКА ЛЕПОТИЦА ВЕЋ ПУНА ГОСТИЈУ: Зимска сезона на Јахорини почела уз снег, Марију Шерифовић и Жељка Јоксимовића

Foto: TO Pale

Snega na ovoj planini ima, ali ne dovoljno za skijanje, pa je u funkciji sistem za osnežavanje staza a hotelski kapaciteti su gotovo popunjeni.

Direktor Turističke organizacije opštine Pale, Dragan Jakić kaže da najveći broj gostiju koji trenutno boravi na olimpijskoj lepotici dolazi iz Srbije a prema rezervacijama koje stižu za celu zimsku sezonu, takav trend će se i nastaviti.

- Tradicionalno najbrojniji turisti ali i najdraži su nam gosti iz Srbije, koji osim odličnih skijaških staza ovde imaju i kvalitetnu hotelsku uslugu i ljubazne domaćine. Takođe, nizom koncerata kojima smo započeli ovu zimsku sezonu, programom koji smo pripremili za novogodišnje praznike i nastupima muzičkih zvezda koje ćemo imati tokom cele zimske sezone, na Jahorini će biti zagarantovana i najbolja zabava u ovom delu regiona, ističe Jakić.

Kada je reč o cenama, one su nešto više u odnosu na prošlu godinu ali su i dalje vrlo konkurentne.

Direktor Turističke Grada Istočno Sarajevo, Igor Ikonić kaže da je cenovna politika usklađena sa nivoom kvaliteta ponude.

Foto: TO Pale

- Trend poskupljenja na globalnom tržištu nije zaobišao ni Jahorinu ali cene su usklađene sa nivoom kvaliteta usluge i ponude. Cena dnevnog ski pasa se kreće od 30 eur, cene dvokrevetnog apartmana u privatnom smeštaju iznose od 50 eur, dok se dvokrevetna soba u hotelima sa polupansionom može naći već od 100 eur u glavnoj sezoni, napominje Ikonić.

U Jahorinu se iz godine u godinu ulaže kako u skijašku infrastrukturu, tako i u smeštajne kapacitete, što će ovu planinu pozicionirati kao najatraktivniju ski destinaciju u regionu, a i šire.

Foto: TO Pale

Direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnajić kaže da se tokom cele godine radi na proširenju i uređenju ski staza a ove godine otvorena su još dva ski lifta i osvetljeno dodatnih 3,5 kilometara staza za ljubitelje noćnog skijanja.

- Ove godine smo pustili u pogon dva nova ski lifta, sidro "Prača" i Oštra glava. Time je povećan kapacitet ski centra na 31 hiljadu skijaša na sat. Za noćno skijanje smo pokrili rasvetom dodatnih 3,5 kilometara staza pa sada imamo ukupno 8,5 kilometara staza za ljubitelje noćnog skijanja. Za one koji ne skijaju a vole da borave na planini zimi, izgradili smo stazu za sankanje dužine 600 metara, a za ljubitelje snow bord-a smo uredili snow bord park, zaključuje Ljevnaić.

Foto: TO Pale

 

Jahorina raspolaže sa ukupno 49 km skijaških staza, a dodatni sadržaji i zabavne manifestacije su više nego dovoljni razlozi da ove godine uživate u zimskim čarolijama upravo na ovoj planini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)