ZA UBISTVO SESTRE 20 GODINA ZATVORA: Banjalučki sud presudio u slučaju "Kotor varoš"

S. M.

26. 09. 2022. u 23:07

ZDRAVKO Raca (60) iz Obodnika kod Kotor Varoša osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na 20 godina zatvora zbog ubistva svoje sestre Mirjane Vagner (72), u koju je ispalio osam hitaca iz pištolja.

ЗА УБИСТВО СЕСТРЕ 20 ГОДИНА ЗАТВОРА: Бањалучки суд пресудио у случају Котор варош

Zdravko Raca, Foto S. M.

Presuda je izrečena nakon što je sud prihvatio Racino priznanje krivice, koji se time odrekao prava na suđenje. Zločin se dogodio 4. juna ove godine oko 13.30 u mestu Obodnik, u njihovoj porodičnoj kući.

Motiv zločina bilo je Racino nezadovoljstvo u vezi sa podelom zaostavštine njihovog pokojnog oca. U presudi se navodi da je Zdravko delo počinio u stanju srednjeg pijanstva sa 1,9 promila alkohola u krvi. Dodaje se da je kritični dan u dvorištu komšije uočio svoju sestru, s kojom je odranije bio u sukobu zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa.

- Nakon što je uočio Mirjanu, ušao je u svoju kuću i sa regala uzeo pištolj "zastava M57" kalibra 7,62 mm i napunio ga mecima. Pištolj je stavio iza pojasa i krenuo ka kući svog pokojnog oca u kojoj se njegova sestra nalazila. Kada je kroz otvorena vrata u hodniku uočio sestru, obratio joj se rečima: "Znaš li šta si mi uradila?" Potom je iz pojasa izvadio pištolj i u pravcu žrtve ispalio osam hitaca. Mirjana je na mestu ostala mrtva - navodi se u presudi.

Raca se odrekao pravao na suđenje, a priznanje je prihvatilo sudsko veće kojim je predsedavao Branimir Jukić.

Tužilac Igor Cimeša zatražio je da se optuženi kazni u skladu sa zakonom, navodeći da je tokom izvršenja dela iskazao bezobzirnost i upornost, što je otežavajuća okolnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda