SNAŽNA PORUKA DODIKA: Izgradnjom klinike Republika Srpska pokazala sposobnost

Tanjug

11. 09. 2022. u 16:09

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je otvaranje Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banjaluci dokaz da vlast RS može da vodi složen i zahtevan projekat i najavio da će biti nastavljena podrška izgradnji te zdravstvene ustanove.

СНАЖНА ПОРУКА ДОДИКА: Изградњом клинике Република Српска показала способност

Foto: SNSD

Dodik je napomenuo da, kada se u društvu dese određeni događaji, oni treba da budu predmet opšte radosti, bez obzira na to ko je to uradio, prenosi Srna.

- Ovo je za sve građane, ne samo Republike Srpske, nego i okruženja. Mnogi će ovde biti spaseni ili će im život biti produžen. To je ono najvažnije - rekao je Dodik.

On je istakao da će podrška izgradnji UKC-a biti nastavljena, te da je plan da se završe i neke druge specijalizovane hirurgije ili ođeljenja.

- Želja nam je i da završimo i ovde koncentrišemo medicinski fakultet i srednju medicinsku školu, tako da to sve bude u jednom kompleksu - rekao je Dodik.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar poručio je na ceremoniji otvaranja prve Klinike za kardiohirurgiju u Republici Srpskoj da će taj događaj tek u budućnost pokazati svoj značaj, korist i rezultat i da je ovaj projekat produkt vizije i velike podrške rukovodstva Srpske.

Foto: Petar Milosevic

 

- Danas ni najsavremenije zemlje na svetu nemaju dovoljno kapaciteta i ne mogu da izađu u susret svim pacijentima. Budite ponosni na ono što ste uradili danas. Doći će vreme rezultata i kada će vam se vratiti sve ono što uloženo - rekao je Lončar.

On je naglasio da je vizija predsednika Srbije Aleksandra Vučića ekonomski jaka Srbija i poručio da u Srpskoj treba da znaju da mogu da računaju na pomoć i saradnju dok god je Srbija jaka i Vučić tu.

- Nema nikakve razlike, nema nikakvog razdvajanja - zaključio je Lončar.

Klinika za kardiohirurgiju smještena je u na prvom spratu "Južnog krila" UKC-a i prostire se na površini od oko 1.500 metara kvadratnih.

Odeljenje se sastoji od četiri operacione sale i ima sve potrebne prateće ambulante za pripremu i oporavak pacijenata.

Operacione sale su modularne, izrađene i opremljene prema svetskim standardima.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako izgleda "ubijanje organizovanog kriminala" na delu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)