MILJKOVIĆ VOZIO DUPLO BRŽE: Potvrđena optužnica za nesreću u kojoj je poginuo slovenački konzul

S. M.

01. 09. 2022. u 05:00

OSNOVNI sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Sergeja Miljkovića (23) iz Banjaluke zbog sumnje da je 29. marta 2022. godine u Banjaluci počinio krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja.

МИЉКОВИЋ ВОЗИО ДУПЛО БРЖЕ: Потврђена оптужница за несрећу у којој је погинуо словеначки конзул

Policija na mestu udesa, Foto O. Matavulj

U ovoj nesreći je poginuo pešak Marijan Ristić (62), državljanin Slovenije, inače konzul ove zemlje u Banjaluci.

- Optuženi je 29. marta 2022. godine, oko 18.40, na teritoriji grada Banjaluka, upravljao svojim vozilom, te se kao učesnik u saobraćaju na putevima nije pridržavao saobraćajnih propisa i time je ugrozio javni saobraćaj i doveo u opasnost život ljudi, pa je usled toga nastupila smrt jedne osobe - navode iz Tužilaštva.

Nakon što je optužnica potrđena, saopšteni su i detalji, pa je precizirano da je Miljković kritičnog dana vozio Bulevarom vojvode Petra Bojovića, iz Borika prema Starčevici, nedozvoljenom brzinom od 97 km/č, iako je ograničena na 50 km/č. Dodaje se i da vozilo nije držao što bliže desnoj ivici kolovoza i na udaljenosti da ne ugrožava druge učesnike u saobraćaju, niti je obratio pažnju na pešake koji se kreću trotoarom.

- U pokušaju da izvrši menjanje saobraćajne trake, izgubio je kontrolu nad upravljačem, istaknuto je. U takvim okolnostima, Miljković je optužen da je prešao preko više saobraćajnih traka, a onda i preko biciklističke staze i dalje na trotoar gde je udario Ristića koji se peške kretao.

Od siline udara konzul je pao na tlo i zadobio brojne povrede - višestruki prelom kostiju lobanje, krvarenja, razorenja moždanog tkiva, nagnječenja pluća, prelome kostiju lica i ekstremiteta, te je preminuo na mestu nesreće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći