LEČIĆE SRCE KAO U SVETU: Kardiohirurgija UKC u Banjaluci biće otvorena 11. septembra

S. M.

29. 08. 2022. u 06:30

OTVARANjE Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci je istorijski iskorak koji je nedostajao zdravstvu Republike Srpske i time ćemo pružiti kompetnu uslugu našem stanovništvu, izjavio je doktor Nikola Šobot, načelnik Klinike za kardiohirurgiju UKC Republike Srpske.

ЛЕЧИЋЕ СРЦЕ КАО У СВЕТУ: Кардиохирургија УКЦ у Бањалуци биће отворена 11. септембра

Klinika UKC RS, D. Pozderović

On je pozvao sve zainteresovane da dođu na svečano otvaranje klinike koje je zakazano za 11. septembar u 12.00 na platou UKC RS i tom prilikom moći će i da obiđu prostorije nove klinike.

Šobot je je istakao da je ponosan na ovu kliniku koja je nastala nesebičnim zalaganjem, trudom i odricanjem svih zaposlenih na UKC.

- Koncept Klinike za kardiohirurgiju inicirao je direktor UKC Vlado Đajić, a dobio je veliku podršku Vlade RS - rekao je Šobot.

Nikola Šobot, Foto RTRS

On je napomenuo da je ova klinika bila neophodna jer su oko 50 odsto pacijenata kardiovaskularni bolesnici koje treba adekvatno zbrinuti.

- U ovoj klinici ćemo im pružiti kompletnu uslugu. Ali, moram napomenuti da smo unazad tri meseca u ovoj klinici uspešno izveli već 40 operativnih zahvata u vrhunski opremljenim salama i sa najboljim hirurzima - istakao je dr Šobot.

Klinika će imati četiri operacione sale (grudna, vaskularna, te dve kardiohirurške sale), te svih potrebnih pratećih ambulanti i prostora za pripremu i oporavak pacijenata. Intenzivna nega broji šest kreveta, a Odeljenje 13 kreveta.

JUŽNO KRILO

ŠOBOT je dodao da je Kardiohirurgija smeštena u objektu Južno krilo UKC RS na prvom spratu i prostire se na površini od oko 1.500 metara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)