ODGOVOR NA VAPAJ SRPSKIH ŽRTAVA: Porodice stradalih Srba Podrinja osuđuju krivičnu prijavu protiv načelnika Bratunca Srđana Rankića

S. M.

04. 08. 2022. u 06:45

KRIVIČNOM prijavom protiv načelnika opštine Bratunac Srđana Rankića zbog postavljanja fotografija ubijene srpske dece, civila i vojnika, pravosuđe RS šalje poruku da se o zločinima nad Srbima ne sme govoriti, ali to neće ućutkati porodice srpskih žrtava - poručuje Radojka Filipović, predsednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

ОДГОВОР НА ВАПАЈ СРПСКИХ ЖРТАВА: Породице страдалих Срба Подриња осуђују кривичну пријаву против начелника Братунца Срђана Ранкића

Fotografije ubijenih duž puta, Foto S. M.

Ona kaže da porodice poginulih i nestalih boraca i civila RS najoštrije osuđuju čin republičkog tužilaštva i daju podršku Rankiću koji se zajedno sa njima lavovski bori da istina o stradanju Srba u Podrinju ugleda svetlost dana.

- A postavljanje fotografija ubijenih civila i vojnika u Odbrambeno-otadžbinskom ratu je samo to i imalo za cilj - istakla je Filipovićeva.

- Ovo je još jedna u nizu diskriminacija pravosuđa prema Srbima i svi koji su dali podršku za postaljanje fotografija pored puta treba javno da osude ovaj potez nadležnog tužilaštva. Rankić je jedan od malobrojnih političara koji je nešto preduzeo slušajući vapaje porodica poginulih i nestalih, s obzirom na to da 30 godina čekaju da pravosuđe podigne optužnice i kazni počinioce. Kako vreme prolazi sve sam uverenija da za svirepa ubistva 3.267 Srba u Podrinju neće ni odgovarati. Predsednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice Branimir Kojić rekao je da bi Tužilaštvo RS trebalo da se bavi onima koji su ubijali srpsku nejač u Podrinju.

Srđan Rankić, Foto Opština Bratunac

- Fotografije ubijene srpske dece, civila i vojnika u proteklom ratu, treba da budu izložene cele godine, da bi ih videli svi koji su učestvovali u razbijanju Jugoslavije, a koji sada pomažu Bošnjacima kako bi amnestirali svoju ulogu u prethodnom ratu - rekao je Kojić.

- Do kada će se sve završavati samo na istragama, dok se zlikovci šetaju slobodno.Tužilaštvo nema osnova da krivično goni Rankića. Znamo svi da je Narodna skupština RS donela odluku o kažnjavanju onih koji Srpsku pogrdno nazivaju. Tužilaštvo bi trebalo da se bavi Memorijalnim centrom Srebrenica koji je objavio izveštaj o negiranju genocida.

PODSTICANjE MRŽNjE?!

- NA moju adresu stigla je krivična prijava od Tužilaštva RS kao osumnjičenom za počinjeno krivično delo javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje, a u vezi sa postavljanjem fotografija ubijene srpske dece, civila i vojnika tokom rata 1992-1995, duž regionalnog puta Bratunac - Potočari - napisao je Rankić na svojoj fejsbuk-stranici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića