ZA LAKŠI IZBOR BUDUĆEG ZVANJA: Predstavljanje fakulteta i akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu

M. REGOJE

10. 05. 2022. u 06:08

VELIKO predstavljanje svih fakulteta i akademija koje deluju u okviru Univerziteta u Istočnom Sarajevu održano je u novoj sportskoj dvorani na trgu "Srbija" u tom gradu.

ЗА ЛАКШИ ИЗБОР БУДУЋЕГ ЗВАЊА: Представљање факултета и академија Универзитета у Источном Сарајеву

Milan Kulić, Foto Privatna arhiva

Na promociju upisa na Univerzitet su stigli srednjoškolci iz dvadesetak opština i gradova, a maturantima je predstavljeno sve ono što nudi 15 fakulteta i dve akademije.

Učenici su stigli iz Hercegovine, Sarajevsko-romanijske i Gornjo-drinske regije, kao i iz Semberije.

Neki od prisutnih maturanata su već izabrali fakultete, dok drugi još razmišljaju o budućem zvanju.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić izjavio je da je ovo prvi put da se organizuje jedna ovakva promocija uz podršku dvadesetak gradova i opština koje gravitiraju ka ovoj instituciji.

- Nadamo se da će najveći broj prisutnih maturanata upisati neki od naših fakulteta, koji ove godine očekuju dobar odziv - rekao je Kulić.

Predsednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Stefan Slijepčević rekao je da su se predstavnici 15 fakulteta i dve akademije pripremili da, za kratko vreme, maturantima predstave svoj program i pogodnosti koje pružaju.

- Modernizovali smo nastavni program koji prati potrebe tržišta rada. Imamo dosta povoljnih mogućnosti koje nudimo, a glavne su vrhunski nastavni kadar i odlična infrastruktura - rekao je Slijepčević.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Foto Privatna arhiva

On je podsetio da je, po nekim međunarodnim rang-listama, Univerzitet u Istočnom Sarajevu svrstan na prvo mesto u BiH, kao i da je novim Zakonom o visokom obrazovanju omogućeno besplatno školovanje na prva dva ciklusa za sve studente koji redovno upisuju godinu.

Student četvrte godine Elektrotehničkog fakulteta Milica Ivković ističe da Elektrotehnički fakultet nudi tri moderna studijska programa, Računarstvo i informatika, Automatika i elektronika, te Elektro-energetika.

STIPENDIJE NA POLjOPRIVREDNOM

JEDNA od novosti na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu je ta da će poljoprivredni fakultet imati odeljenje i u Trebinju, pored postojećih u Istočnom Sarajevu, Bijeljini i Vlasenici.

Zanimljivo je da će svi brucoši imati stipendije bez obzira na studijski program za koji se odluče.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)