MIGRANTI U GEPEKU TERETNOG VOZILA: Sprečeno krijumčarenje stranih državljana na graničnom prelazu Šamac

V. M.

04. 04. 2022. u 13:23

PRIPADNICI Jedinice granične policije BiH Orašje sprečili su krijumčarenje 20 stranih državljana na izlasku iz Bosne i Hercegovine, na Međunarodnom graničnom prelazu Šamac, u saradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

МИГРАНТИ У ГЕПЕКУ ТЕРЕТНОГ ВОЗИЛА: Спречено кријумчарење страних држављана на граничном прелазу Шамац

Foto: V. M.

Strani državljani su otkriveni u unutrašnjosti gepeka prilikom pregleda teretnog vozila, BH nacionalnih oznaka, koje je prevozilo delove za građevinske mašine.

Radi se o 17 državljana Republike Turske i tri osobe koje ne poseduju lična dokumenta.

Vozilom je upravljao državljanin BiH T. M. (65), koji je uhapšen. O događaju su obavešteni i tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim naredbama pripadnici Granične policije BiH nastavljaju dalji rad.

Nešto ranije, pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik su stavili lisice na ruke državljanina Republike Srbije i BiH D. M. (46), nakon što je na području Bratunca sprečen u krijumčarenju četiri maloletne osobe sa područja Kosova i Metohije. Krijumčario ih je u “fijatu”!, nacionalnih oznaka Republike Srbije. Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, protiv D. M. Tužilaštvu BiH biće dostavljen izveštaj zbog krivičnog dela krijumčarenje osoba, kao i zbog krivičnog dela sprečavanje službene osobe u obavljanju službene radnje, budući da se više puta oglušio na naredbe policijskih službenika da zaustavi vozilo. Maloletne osobe sa područja Kosova i Metohije su u prisustvu ovlašćenog prevodioca i socijalnog radnika saslušane u svojstvu svedoka i predate pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a