DODIK ODGOVORIO KOMŠIĆU: Hipoteze o raspadu BiH uzimaju "zdravo za gotovo"

Srna

29. 01. 2022. u 14:39

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da Republika Srpska ima svoj položaj i ustavna ovlaštenja, a da se ranije iznesene hipoteze o raspadu BiH u nekim političkim krugovima uzimaju "zdravo za gotovo".

ДОДИК ОДГОВОРИО КОМШИЋУ: Хипотезе о распаду БиХ узимају здраво за готово

Foto: V. Tripić

Dodik je na jučerašnju izjavu predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića "da skretanje političkog fokusa na razgovore o Izbornom zakonu u Neumu pokazuje da to nije ništa drugo nego pokrivač za Dodikove separatističke aktivnosti" odgovorio da je smešno da se ta vrsta priče postavlja na taj način.

- Razumem političku borbu koja ide za tim da nam se pripiše ono što ne stoji. Neke hipotetičke ranije tvrdnje koje smo isticali da, ako BiH ne reši svoj problem, ne preostaje ništa drugo nego da se raspadne, a mi preferiramo miran razlaz, oni uzimaju zdravo za gotovo – rekao je Dodik novinarima u Prnjavoru.

Dodik je istakao da srpski zvaničnici uporno govore i nameću kao odgovornu politiku da žele ustavni poredak u BiH koji podrazumeva da Republika Srpska ima svoja ovlašćenja predviđena Ustavom, a vezana su za pravosuđe, finansije, vojsku i sve ostalo.

- Mi smo dimenzionirali naše aktivnosti tako što smo doneli zaključke, povukli našu saglasnost za Oružane snage, indirektne poreze, sudski i tužilački savet, jednostavno ponašamo se odgovorno, po Ustavu – rekao je Dodik.

BONUS VIDEO: Inckov zakon - kraj Srpske ili raspad Bosne

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

U RASKOŠNOM ZELENILU ILI NA BELOM PESKU: Ako izaberete hotel Lujo, ne morate da birate, tu su i plaža sa belim peskom i prelepa šuma