DODIK ODGOVORIO IZETBEGOVIĆU: Sa mnom nećeš stvarati muslimansku državu!

Srna

11. 01. 2022. u 18:05

SRPSKI član Predsedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio da nema tih sankcija koje će sprečiti dostojanstvo slobodnog Srbina koje zahteva da nacija kojoj pripada bude slobodna, svoja na svome u pravedno uređenoj zajednici, ali ne na štetu bilo kojeg naroda.

ДОДИК ОДГОВОРИО ИЗЕТБЕГОВИЋУ: Са мном нећеш стварати муслиманску државу!

Foto: Arhiva

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Bakira Izetbegovića u kojoj priziva, kako kaže, efikasnije sankcije protiv njega, Dodik je rekao da je prizivanje sankcija od predsednika raspale SDA u stvari samo još jedan dokaz da politički predstavnici muslimani ne žele dijalog niti bilo kakav dogovor, već unitarnu muslimansku državu u BiH.

- Ne znam kakve on sankcije meni priželjkuje i za šta, niti me zanima, ali verujem da mu je glavni problem što mi je narod na izborima dao najveće poverenje. Na njegovu žalost, nisam podoban Srbin i njegov sagovornik u stvaranju muslimanske države, niti radim po diktatu zapadno-bošnjačke koalicije, već sam legitimni predstavnik srpskog naroda koji se bori za poštivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava - istakao je Dodik.

On je poručio da dok je njega i SNSD-a nikada neće izdati interese srpskog naroda i Republike Srpske koja je nastala u miru, očuvana u ratu i priznata u Dejtonu.

- Ja se borim za poštovanje Ustava i onoga što je potpisano u Dejtonu, a ne za BiH u kojoj će dva naroda biti majorizovana od trećeg – muslimanskog. BiH je sastavljena od dva ravnopravna entiteta i tri konstitutivna naroda i ako zbog poštovanja te činjenice Bakir Izetbegović priziva meni sankcije to govori o njemu i kakvu BiH želi, a ne o meni - konstatovao je Dodik.

BONUS VIDEO - ZVONE ZVONA NA DAN REPUBLIKE SRPSKE: Patrijarh Porfirije stigao u Banjaluku

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!