"RAZUMEM ŠTA SRBIJA MOŽE!" Dodik objavio šta će reći Vučiću na sastanku (VIDEO)

Novosti online

22. 10. 2021. u 20:24

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će na sutrašnjem sastanku u Beogradu upoznati predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa političkim razvojem situacije u BiH i sa tim da Republika Srpska ne veruje u slatkorečive, lažne dobre namere nekih zapadnih faktora i Bošnjaka.

РАЗУМЕМ ШТА СРБИЈА МОЖЕ! Додик објавио шта ће рећи Вучићу на састанку (ВИДЕО)

Milorad Dodik, Foto Foto D. Pozderović

- I ovaj sastanak predstavlja kontinuitet ranijih sastanaka. Razgovaramo o situaciji i dogovaramo se o mogućim reakcijama koje su uvek vezane za naša prava - rekao je Dodik i dodao da u Sarajevu uvek pokušavaju da „donesu neku odluku da smire Republiku Srpsku, a posle toga po pravilu sledi još gora odluka“.

Milorad Dodik kaže da razume šta Srbija može da učini, a šta ne, te da od Vučića ne traži podršku u celosti, ali očekuje razumevanje koje mora da postoji.

Dodik je naglasio da mnogi koji odlučuju o BiH samo površno gledaju pravo, ustav i međunarodne akte i sa pozicije politike sile pokušavaju da kreiraju odnose.

- Mi moramo to da zaustavimo jer nakon godinu ništa od Republike Srpske neće biti. Ja sam čovek koji je uložio svoj politički život u ovo. Čujem danas svašta o sebi, a bolje da odem časno i dostojanstveno nego da budem poltron i lomljiv. Nisam glup da bih se junačio pred Amerikom, ali Amerika nije u pravu, „tetoši“ neke Srbe ovde, podvaljuje i pokušava da nam nametne rešenja, priča o zajedničkoj državi, a pravi muslimansku državu kojom su veoma zadovoljni u Sarajevu - rekao je Dodik.

On je istakao da je potpuno vidljiv ujedinjeni politički blok Bošnjaka, što nije slučaj sa predstavnicima Srba, prenosi RTRS.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: Potraga za novcem porodice Đokić

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)