ODBACUJEMO SVAKI AKT NA ŠTETU SRPSKE: Dodik otkrio - formirano pet ekspertskih timova za sporne odluke

Tanjug

09. 10. 2021. u 07:47

PREDSEDNIK SNSD i srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik, izjavio je da je u Republici Srpskoj formirano pet ekspertskih timova koji se bave spornim odlukama visokog predstavnika u BiH i Ustavnog suda BiH.

ОДБАЦУЈЕМО СВАКИ АКТ НА ШТЕТУ СРПСКЕ: Додик открио - формирано пет експертских тимова за спорне одлуке

Foto Novosti

- Imamo ekspertske timove - jedan se bavi odbranom, drugi pravom, treći finansijama, četvrti pitanjima novog Ustava Republike Srpske i peti se bavi načinom na koji odgovoriti na bespravno nametnute odluke i zakone visokog predstavika, kojih ima 140 i u kojima je on bespravno i vanustavno prenosio nadležnosti. Sve ćemo to dovesti u pitanje, odbacujući svaki akt koji je donesen na štetu Srpske - rekao je Dodik nakon sednice Izvršnog komiteta SNSD.

Poručio je da ništa neće biti urađeno van Ustava BiH, ali da će Republika Srpska odbaciti pravno nasilje visokog predstavnika.

Dodik je ponovio da će Narodna skupština Srpske povući saglasnost koju je dala za formiranje Oružanih snaga BiH, Visokog sudskog i tužilačkog savjeta i indirektnih poreza.

Istakao je da je odluka Ustavnog suda BiH o šumama Republike Srpske antiustavna i antidejtonska, podsećajući da je sve ono što izričito nije dato BiH - vlasništvo entiteta.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: Živela Srbija! DAN SRPSKOG JEDINSTVA U SLIKAMA

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)