SRĐA TRIFKOVIĆ O SPASU ZA RS: Banja Luka mora dosledno negirati sva nametnuta rešenja

Novosti online

08. 10. 2021. u 17:07

REPUBLIKA Srpska treba da se odupre svim pritiscima samoimenovanih prokonzula poput Metjua Palmera i Gabrijela Eskobara, smatra istoričar prof. dr Srđa Trifković.

СРЂА ТРИФКОВИЋ О СПАСУ ЗА РС: Бања Лука мора доследно негирати сва наметнута решења

Foto: TV Pink printskrin

- Bošnjaci očekuju da prinudnu unitarizaciju donese neko, a taj neko je sve manje prisutan na Balkanu. Oni nisu svesni da je BiH mrtvac koji hoda i da opstaje jer ga pojedini međunarodni mentori održavaju na aparatima i u prividnom stanju života. Tog mrtvaca treba isključiti sa aparata za reanimaciju, ali je potrebno strpljenje i upornost. Srpska treba da se odupre svim pritiscima samoimenovanih prokonzula poput Palmera i Eskobara, jer oni nemaju stvarni autoritet niti stvarna ovlašćenja da nameću ma kakva nova rešenja – oni su pokušaj prevare poput butmirskog procesa - rekao je Srđa Trifković.

Profesor je upozorio da Banja Luka mora dosledno negirati sva nametnuta rešenja, da opet na tapet stavi povratak svih oduzetih nadležnosti pa i Vojske Republike Srpske, jer ona nije ukinuta, već samo suspendovana, da insistira na izvornom Dejtonu i da ne dozvoli da neki misteriozni "duh" ovog sporazuma bude prisilno nametnut.

(Fakti)

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici.

BONUS VIDEO: Milo i Čanak haos na Cetinju organizovali uz čivas i pivo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu