AFERA "KORONA UGOVORI": Određen pritvor direktoru bolnice

O. M.

08. 10. 2021. u 15:53

OKRUŽNI sud u Banjaluci odredio je jednomesečni pritvor direktoru dobojske bolnice "Sveti apostol Luka" Mladenu Gajiću, uhapšenom u aferi "Korona ugovori".

АФЕРА КОРОНА УГОВОРИ: Одређен притвор директору болнице

Foto LJ. Đ.

Pritvor je određen zbog sumnje da je Gajić počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

- Pritvor može trajati do 6. novembra, a određen je zbog bojazni da će boravkom na slobodi ometati krivični postupak uništavanjem tragova ili uticajem na svedoke - navode u sudu.

Siniša Mikić, Gajićev advokat, kaže da će uložiti žalbu na ovu odluku smatrajući da u Gajićevom slučaju uopšte nema elemenata krivičnog dela.

Iz tužilaštva je ranije saopšteno da se Gajić tereti da je nezakonitostima u javnim nabavkama pravnim licima "Travel for fan" i "Promeding" omogućio pribavljanje imovinske koristi.

U vezi sa "Korona ugovorima" Tužilaštvo RS danas je u svojstu osumnjičenih ponovo ispitivalo ranije uhapšenog direktora agencije "Travel for fan" Sašu Markovića i direktora firme "Promeding" Dragana Dubravca, protiv kojih je istraga proširena. Očekuje se i ponovno saslušanje nekadašnjeg direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislava Zeljkovića.

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)