AFERA "KORONA UGOVORI": Određen pritvor direktoru bolnice

O. M.

08. 10. 2021. u 15:53

OKRUŽNI sud u Banjaluci odredio je jednomesečni pritvor direktoru dobojske bolnice "Sveti apostol Luka" Mladenu Gajiću, uhapšenom u aferi "Korona ugovori".

АФЕРА КОРОНА УГОВОРИ: Одређен притвор директору болнице

Foto Lj. Đ.

Pritvor je određen zbog sumnje da je Gajić počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

- Pritvor može trajati do 6. novembra, a određen je zbog bojazni da će boravkom na slobodi ometati krivični postupak uništavanjem tragova ili uticajem na svedoke - navode u sudu.

Siniša Mikić, Gajićev advokat, kaže da će uložiti žalbu na ovu odluku smatrajući da u Gajićevom slučaju uopšte nema elemenata krivičnog dela.

Iz tužilaštva je ranije saopšteno da se Gajić tereti da je nezakonitostima u javnim nabavkama pravnim licima "Travel for fan" i "Promeding" omogućio pribavljanje imovinske koristi.

U vezi sa "Korona ugovorima" Tužilaštvo RS danas je u svojstu osumnjičenih ponovo ispitivalo ranije uhapšenog direktora agencije "Travel for fan" Sašu Markovića i direktora firme "Promeding" Dragana Dubravca, protiv kojih je istraga proširena. Očekuje se i ponovno saslušanje nekadašnjeg direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislava Zeljkovića.

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade