ZAHVALNICA ZA HUMANOST: Dobrotvor iz Švajcarske gost bijeljinske bolnice

V. MITRIĆ

04. 08. 2021. u 18:39

DIREKTOR JZU Bolnica „Sveti Vračevi“ profsor dr Zlatko Maksimović, uručio je zahvalnicu humanisti i dobrotvoru Mići Vukiću iz švajcarskog grada Tićina povodom organizovanja više humanitarnih akcija za pomoć bijeljinskoj bolnici u najtežem periodu pandemije.

ЗАХВАЛНИЦА ЗА ХУМАНОСТ: Добротвор из Швајцарске гост бијељинске болнице

Foto: V: Mitrić

Vukić je sa direktorom i saradnicima posetio kovid bolnicu u kojoj više od mesec dana nema bolesnika, kao i novu bolnicu i polikliniku.

- Pomoć bijeljinskoj bolnici smo organizovali preko „Humanitarne grupe za pomoć sela Bare„ i Crkvene opštine iz Tićina u Švajcarskoj. Pomoć prilikom dopremanja opreme pružila je i Dobrotvorna organizacija “Trojeručica” iz Bijeljine. Organizovali smo niz humanitarnih akcija za opremanje bolnica u Republici Srpskoj i Srbiji. Bolnici u Bijeljini daroavali smo 60 modernih bolničkih krveta i monitore za Jedinicu intenzivne njege. Do kraja ove godine biće realizovana još jedna humanitarna akcija za bijeljinsku bolnicu - rekao je Vukić.

Direktor Bolnice „Sveti Vračevi“ dr Zlatko Maksimović se u ime zaposlenih i korisnika usluga Bolnice zahvalio Mići Vukiću za pomoć i rekao da će se saradnja sa udruženjima iz dijaspore nastaviti i u narednom periodu na obostrano zadovoljstvo.

- Mi smo danas ukazali poštovanje dobrotvoru Mići Vukiću koji je organizovao niz humanitarnih akcija za našu ustanovu  i nadam se da ćemo se ponovo videti u boljim i srećnijim vremenima za sve nas - rekao je dr Maksimović, koji je poklonio je Vukiću knjige „Naša borba sa kovidom“ i „Menadžment u zdravstvu“, čiji je autor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni