BESPLATNI UDŽBENICI ZA OSNOVCE U BANJALUCI: Gradonačelnik pozvao roditelje da ništa ne kupuju

R. S.

20. 07. 2021. u 15:29

GRADSKA uprava Banjaluka najavila je da će sutra biti potpisan ugovor o nabavci udžbenika za učenike od trećeg do devetog razreda svih škola na području ovog grada.

БЕСПЛАТНИ УЏБЕНИЦИ ЗА ОСНОВЦЕ У БАЊАЛУЦИ: Градоначелник позвао родитеље да ништа не купују

Foto: GU Banjaluka

- Time će Banjaluka postati jedini grad u regionu u kojem osnovci ne plaćaju udžbenike - istakli su u GU Banjaluka.

Najavljeno je i da će biti održan sastanak sa predstavnicima Aktiva direktora osnovnih škola kako bi se utvrdio plan podele udžbenika po školama.

-Niko ne treba da kupuje udžbenike. Svih 11.500 do 12.000 dece iz banjalučkih porodica dobiće udžbenike – poručio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Podsetio je da je na tenderu za nabavku udžbenika kao najpovoljnija izabrana onuda JP „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva" Istočno Novo Sarajevo.

Podsećamo, Ministarstvo prosvete i kulture RS, odnosno Vlada Republike Srpske, obezbeđuje besplatne udžbenike za sve učenike prvog i drugog razreda osnovne škole na području Srpske, zatim za učenike pobednike republićkih takmičenja, kao i za sve učenike od trećeg do devetog razreda osnovnih škola koji su treće i naredno po rođenju dete iz porodica sa troje i više dece.

- Do sada je, od školske 2007/2008. do školske 2020/2021. godine, Vlada Republike Srpske obezbedila oko 15,5 miliona maraka za besplatne udžbenike za sve učenike prvog i drugog razreda osnovne škole i drugih kategorija učenika kojima Ministarstvo obezbeđuje besplatne udžbenike - istakli su u resornom ministarstvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)