ČISTE MUP OD KRIMINALACA: Policija RS započela "obračun" sa kolegama sa druge strane zakona

S. M.

20. 07. 2021. u 07:13

HAPŠENjE tri inspektora Policije RS zbog veza sa navodnim članom "škaljarskog klana" Milošem Božovićem u Banjaluci proteklog vikenda, još jednom je potvrdilo činjenicu da u MUP RS ima članova kojima je draža strana kriminala nego zakona koji treba da čuvaju.

ЧИСТЕ МУП ОД КРИМИНАЛАЦА: Полиција РС започела обрачун са колегама са друге стране закона

Foto Novosti

Godinama se MUP suočava sa kriminalcima koji nose zvanične značke i oružje, a rade za "drugu stranu" zakona.

Do sada su u akcijama u RS hapšeni policajci koji su dilovali drogu, pomagali zelenašima da uteruju dugove, izvodili oružane pljačke novca koji se transportuju iz banaka. Nije tajna da, pogotovo u Banjaluci, policijski inspektori voze skupe automobile, drže kafiće i imaju mnogo više novca nego što se može zaraditi poštenim radom.

Dragan Lukač, Foto Novosti

Sagovornici "Novosti" kažu da je poslednje hapšenje tri inspektora u Banjaluci samo početak čišćenja redova MUP RS od korumpiranih. Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, kaže za "Novosti" da se hapšenja koja su pokrenuli u svojim redovima neće zaustaviti dok u potpunosti ne reše ulogu bilo kog pripadnika MUP u vezi sa kriminalnim klanovima koji niz godina haraju regionom.

- Poruka je ovo svim našim građanima da policija RS ima dovoljno snage i ogroman broj poštenih i hrabrih policajaca koji su spremni da očiste svoje redove od pokvarenih i korumpiranih i to ćemo nastaviti da radimo bez obzira na to koliko bilo bolno i teško jer su poverenje i bezbednost naših građana iznad bilo kog pojedinca a naročito bezbednost RS, koju mora da garantuje MUP RS - kaže Lukač.

Foto Novosti

Goran Selak, zamenik predsednik Odbora za bezbednost NSRS, kaže za "Novosti" da je preduslov  za ozdravljenje društva, oporavak RS i vraćanje nade narodu u mogućnost da od svog rada pošteno mogu da žive u svojoj RS jeste vera u institucije sistema, a naročito u institucije koje su zadužene da obezbede vladavinu zakona.

- Od ogromne važnosti je da se redovi policije očiste od svih onih koji su časnu uniformu srpskog policajca zloupotrebili zarad kriminala, korupcije i saradnje sa kriminalcima - poručio je Selak.

NEMA STAJANjA

DIREKTOR Policije RS Siniša Kostrešević kaže da nije lako, ni jednostavno biti u situaciji kada su se kolege sa kojima su se zajedno školovali sada našle sa druge strane zakona, ali dodaje da sa ovim aktivnostima apsolutno nijednog momenta neće posustati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna