ŠUVIRI 16 GODINA ZATVORA: Potvrđena presuda čobanu za ubistvo gazde

O. MATAVULj

26. 05. 2021. u 13:07

VRHOVNI sud Republike Srpske pravosnažno je osudio čobana Uroša Šuviru (39) iz Broda na 16 godina zatvora zbog ubistva svog gazde Zdravka Bosančića (87) u Ribniku.

ШУВИРИ 16 ГОДИНА ЗАТВОРА: Потврђена пресуда чобану за убиство газде

Foto: O. Matavulj

Presuda je donesena nakon što je sudsko veće odbilo žalbe tužilaštva i odbrane, te u potpunosti potvrdilo prvostepenu presudu Okružnog suda u Banjaluci.

Zločin se dogodio 26. januara ove godine u Bosančićevoj kući u Gornjem Ratkovu kod Ribnika. Kritične noći Šuvira je bio pod dejstvom alkohola i nakon verbalnog sukoba nasrnuo je na starca, čija mu je porodica obezbedila smeštaj i platu zarad u njihovom domaćinstvu.

-  U nameri da ga liši života optuženi je Bosančiću zadao više udaraca šakama i keramičkom pepeljarom po glavi i telu. Pepeljarom ga je udario najmanje šest puta u glavu nanevši mu višestruke povrede i prelome. Polomio mu je gornju vilicu, nos, rebra od petog do devetog, te ga je i šakama stezao oko vrata. Usled toga došlo je do obimnog krvarenja u mozgu od čega je Zdravko preminuo oko 22 časa - navodi se u presudi.

Odležao ubistvo

Uroš Šuvira već je odležao osam godina zatvora zbog ubistva svog komšije Muhameda Beširevića (75) u Sijekovcu kod Broda. Zločin se dogodio u julu 2007. godine, a motiv je navodno bilo to što je želeo da prekine Beširevićevu vezu sa svojom majkom.

U obrazloženju presude sudija Branimir Jukić je rekao da su navodi iz optužnice potvrđeni brojnim dokazima. To su iskazi svedoka, tragovi DNK na odeći i obući optuženog, DNK žrtve na pepeljari koja je poslužila kao oružje, priznanje optuženog koji je opisao kako se sve desilo navodeći da je glavni razlog za izvršenje krivičnog dela bilo to što je bio pijan.

Sud se s tim nije složio, jer je Šuvira pokušao da zataška ubistvo. Obrisao je tragove krvi, žrtvi presvukao košulju i sve pokušao prikazati kao da je Bosančić umro od srčanog udara. Po mišljenju suda to ne bi bio u stanju da učini, da je bio pod tolikim dejstvom alkohola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRPSKA HEROINA KOJOJ SU UBILI DECU ZA NOVOSTI: Dobila sam dodatnu snagu kad sam videla da naš toliki narod kaže NE rezoluciji o genocidu