OBELEŽENO 25 GODINA OD POGIBIJE OLEGA NASEVA I RUŠENJA VARADINSKOG MOSTA U NATO AGRESIJI: Novi Sad ne zaboravlja nevine žrtve

S. BAJIĆ

02. 04. 2024. u 12:00

POLAGANjEM venaca na spomen-obeležje Olegu Nasevu, Novosađaninu koji je 1. aprila 1999. godine u 5.05 ujutro poginuo tokom NATO agresije kada je gađan i rušen Varadinski most, obeleženo je četvrt veka od stradanja mladića koji je život izgubio u 29. godini.

ОБЕЛЕЖЕНО 25 ГОДИНА ОД ПОГИБИЈЕ ОЛЕГА НАСЕВА И РУШЕЊА ВАРАДИНСКОГ МОСТА У НАТО АГРЕСИЈИ: Нови Сад не заборавља невине жртве

S.B.

Na platou sa novosadske strane Varadinskog mosta, vence u znak sećanja su položili Milan Đurić, gradonačelnik Novog Sada, i porodica stradalog mladića.

Oni su podsetili da je Oleg Nasev poginuo nedelju dana od početka NATO agresije kao prva žrtva u Novom Sadu, dok je biciklom iz Petrovaradina išao na posao, na dežurstvo u Rafineriju. Tri meseca kasnije, 2. jula 1999, rodio mu se sin, koji je poneo njegovo ime.

Tom prilikom, gradonačelnik Đurić je naglasio da je Novi Sad prošle nedelje počeo sa prigodnim obeležavanjem 25 godina od agresije 1999. i tako odaje poštu svim žrtvama.

- Za naš grad, 1. april je tužan dan. Oleg Nasov nastradao je dok je išao na posao preko Varadinskog mosta, koji su bombe pogodile u tom trenutku. Iza njega je ostala porodica, sestra i supruga, koja se tri meseca nakon njegovog stradanja porodila. Nazvala je dete po njemu. Sećamo se i Olega ali i svih naših sugrađana koji su nevino nastradali u tom besomučnom napadu NATO alijanse 1999. godine. Grad Novi Sad nikada neće zaboraviti sve one koji su nastradali tada i ono što je učinjeno našem gradu i zemlji - rekao je gradonačelnik Đurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ - RUD: Kakva borba za finale mastersa u Monte Karlu!