OREO BAJADERA: Moderna čokoladna fantazija
Klasična bajadera dobija sasvim novo ruho uz omiljeni OREO keks, belu čokoladu i mleko u prahu. Ne peče se, lako se pravi, a izgleda kao iz poslastičarnice. Pravi je hit na tacni sa sitnim kolačima!
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 150 ml vode
- 150 gr maslaca/margarina
- 90 gr šećera
- 300 gr mlevenog oreo keksa
Svetli sloj:
- 150 ml vode
- 90 gr šećera
- 150 gr margarina
- 200 gr mleka u prahu
- 60 gr plazme
- 150 gr bele čokolade
- 50 gr oreo crumbs
Glazura:
- 100 gr bele čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
Tamni deo:
U šerpi zagrejte vodu, šećer i margarin dok se ne sjedine. Kuvajte 2–3 minuta. Sklonite sa vatre i dodajte mleveni oreo keks. Izmešajte i rasporedite u kalup (20x20 cm) obložen papirom za pečenje. Ostavite u frižider 30 minuta.
Svetli deo:
Ponovite postupak sa šećerom, vodom i margarinom. Kada provri, sklonite sa vatre i dodajte mleko u prahu uz mešanje. Dodajte belu čokoladu, pa kada se istopi – dodajte plazmu i oreo crumbs. Izmešajte i sipajte preko tamnog sloja.
Glazura:
Istopite belu čokoladu sa uljem i prelijte preko bajadere. Ostavite preko noći u frižideru.
Uživajte!
BLUMBERG NAJAVLjUJE NOVA OTKRIĆA: Zelenski je možda umešan u korupcionašku aferu koja trese Ukrajinu
PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski mogao bi biti umešan u veliki korupcionaški skandal u energetskom sektoru, preneo je američki magazin Blumberg, pozivajući se na izvore u antikorupcionim institucijama.
12. 11. 2025. u 11:04
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
Hrvat čistio bunar - zbog onog što je pronašao, momentalno ZVAO POLICIJU
POLICIJSKA uprava Požeško-slavonske županije u Hrvatskoj imala je dvostruku intervenciju u subotu, nakon što su građani u dva navrata pronašli veću količinu eksplozivnih sredstava.
09. 11. 2025. u 13:28
Komentari (0)