UKUSAN, LAGAN I ZDRAV RUČAK! Lazanje sa piletinom, bundevom i paradajzom
OMILjENE lazanje u jesenjoj varijanti sa bundevom, ali su idealno jelo i tokom zime.

Foto Shutterstock
Potrebno:
* piletina, 400 g
* crni luk, 1 glavica
* seckani paradajz, 400 g
* crvena paprika, 1 kom
* italijanska mešavina začina, 1 kašika
* kuvana bundeva, 500 g
* kore za lazanje, 250 g
* pasirani paradajz, 400 ml
* rendani kačkavalj, 3 kašike
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* maslinovo ulje, po potrebi
Priprema:
* Zagrejte rernu na 180 stepeni. Sipajte par kašika ulja u tiganj, pa kad se zagreje ubacite na sitno iseckanu piletinu i pržite oko pet minuta, sve vreme mešajući. Dodajte sitno iseckani luk, papriku isečenu na kockice, paradajz i začine. Izmešajte i pržite još oko minut.
- Sipajte malo pasiranog paradajza na dno dubljeg vatrostalnog kalupa, složite kore za lazanje u jednom sloju da prekrijete dno, sipajte malo smese s piletinom, dodajte sloj krupnije izgnječene bundeve, pa nastavite da ređate slojeve na isti način, završavajući korama za lazanje.
- Prelijte sve ostatkom pasiranog paradajza i pospite kačkavaljem. Pecite oko 30 minuta.
(Super recepti/Žena)

VIŠE OD 200 DECE OTROVANO U ŠKOLI, A ONDA SE POJAVIO SNIMAK IZ KUHINjE: Kamera otkrila sve, uhapšeno osam osoba (VIDEO)
VIŠE od 200 dece u jednoj školi u Kini ima povišen nivo olova u krvi nakon što je u njihovu hranu dodavan otrovni pigment – navodno kako bi izgledala primamljivije.
12. 07. 2025. u 21:32

OTKRIVEN UZROK PADA BOINGA SA 260 PUTNIKA: Audio snimak pilota iz kokpita samo produbljuje misteriju
ISTRAŽITELjI su otkrili uznemirujuće detalje u okviru preliminarne istrage pada aviona kompanije Air India, na letu 171, u kojem je u junu stradalo 260 osoba.
12. 07. 2025. u 15:36

SLAVIMO PETROVDAN: Šta se danas ne radi i šta treba umesiti
SRPSKA pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Petrovdan, praznik koji je posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu.
12. 07. 2025. u 07:34
Komentari (0)