LAGANA, ZDRAVA I PREPUNA BOJA I UKUSA: Hladna supa sa cveklom

Новости онлајн

01. 08. 2025. u 12:53

OVA osvežavajuća hladna supa sa cveklom pravo je letnje okrepljenje.

ЛАГАНА, ЗДРАВА И ПРЕПУНА БОЈА И УКУСА: Хладна супа са цвеклом

Foto: Jutjub/Printskrin/ Food to Live

Hladna supa sa cveklom je osvežavajuće jelo savršeno za tople letnje dane. Cvekla joj daje bogatu aromu i divnu boju, dok krastavac, mladi luk i mirođija unose svežinu i hrskavost.

Sastojci:

* 2 cvekle
* 2 sveža krastavca 
* 4 jajeta
* 1 veza mladog luka
* 1 veza mirođije
* 0,5–1 kašičica šećera
* 1–1,5 kašičica soli (po ukusu)
* 2 kašike limunovog soka
* 2 kašike jabukovog sirćeta 
* 1–2 kašičice senfa (po ukusu)
* 0,7–1 l obične ili blago gazirane vode

Priprema:

Skuvajte jaja i ostavite da se ohlade. Isecite ih na sitno. 

Cveklu oljuštite i skuvajte u kori (ili ispecite u rerni), pa je izrendajte kada se ohladi. 

Krastavce oljuštite i sitno iseckajte ili izrendajte. Iseckajte mladi luk i mirođiju što sitnije.

Predlog:

Za još osvežavajući ukus, deo obične vode možete zameniti kefirom ili jogurtom, a ako želite intenzivniju aromu, dodajte kašičicu rena ili malo belog luka u prahu. Služite uz krišku hleba sa semenkama za kompletan lagani obrok.

U velikoj činiji sjedinite cveklu, krastavac, jaja, luk i mirođiju. Dodajte so, šećer, limunov sok, sirće i senf. Nalijte vodu (po željenoj gustini), promešajte i ostavite da se dobro rashladi u frižideru pre služenja.

Najbolje se služi dobro rashlađena, kao predjelo ili lagani obrok.

Prijatno!

(StvarUkusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SIN BIVŠEG SRPSKOG FUDBALERA PAO SA VIŠE OD TRI TONE DROGE! Nema dalje od ovoga, ovo je Liga šampiona!