PILEĆE ĆUFTE: Ukusno, toplo i kremasto

Milena Tomasevic

10. 10. 2025. u 11:43

Nežne pileće ćufte u sosu od povrća i karfiola ne zahtevaju mnogo vremena, a pružaju maksimum ukusa. Savršene za hladne jesenje dane.

ПИЛЕЋЕ ЋУФТЕ: Укусно, топло и кремасто

FOTO: Novosti

Sastojci

Za ćufte:
  • 500 gr mlevene pilećine
  • 1 jaje
  • 2 kašike prezli
  • 1 čen belog luka (isceđen)
  • so, biber, sečeni peršun

Za sos:

  • 1 mali karfiol (na cvetiće)
  • 1 šargarepa (na kolutiće)
  • ½ glavice crnog luka (sitno iseckano)
  • 2 kašike putera
  • 2 kašike brašna
  • 500 ml povrćne ili pileće čorbe
  • 150 ml pavlake za kuvanje
  • so, biber, prstohvat muškatnog oraščića
  • sveže sečeni peršun za posipanje

Priprema

Ćufte: Pomešajte sve sastojke, oblikujte male ćufte i kratko ih propržite na malo ulja da porumene. Sklonite sa strane.

Sos: Na puteru propržite luk i šargarepu. Dodajte brašno, kratko mešajte, pa ulijte čorbu. Dodajte karfiol i kuvajte 10 minuta.

Ubacite ćufte u sos i kuvajte još 10–15 minuta. Dodajte pavlaku, začine i kratko prokuvajte dok se ne zgusne.

Servirajte toplo, posuto peršunom. Idealno uz pire, rižu ili hleb.

Uživajte!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub