RUČAK KOJI CELA PORODICA OBOŽAVA: Zapečene ćufte u bogatom sosu
Donosimo vam savršen recept, koji garantuje ukusan ručak.

Foto: Jutjub/Printskrin/Uradi sama-Ideje za kreativce
Sastojci:
Za ćufte:
- Mleveno meso 500 g
- Crni luk 1 veliki
- Beli luk 2 čena
- Jaje 1
- Prezle 50 g
- Origano 1 kašičica
- Bosiljak 1/2 kašičice
- So i biber po ukusu
Za sos od sira:
- Pavlaka za kuvanje 200 ml
- Krem sir 100 g
- Parmezan 100 g
- Kačkavalj 200 g
- Origano 1 kašičica
- So i biber po ukusu
- Mocarela 200 g
- Paradajz sos po želji
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte mleveno meso, crni luk, beli luk, jaje, prezle, origano, bosiljak, so i biber. Dobro izmešajte dok se sastojci ne sjedine. Oblikujte ćufte. Ćufte stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200°C i pecite 15-20 minuta, dok ne porumene.
U šerpi na srednjoj vatri zagrejte pavlaku. Dodajte krem sir, parmezan, topljeni sir, origano, so i biber. Kuvajte dok se sir ne otopi i dok se sos ne zgusne. Ćufte prelijte sosom od sira i dodajte paradajz sos po želji. Prebacite u vatrostalnu posudu. Pospite mocarelom. Pecite u rerni na 200°C još 15-20 minuta, ili dok sir ne postane zlatno-smeđ i ne rastopi se.
(superrecepti)
Preporučujemo

ZELENSKI BESAN: Evo šta je rekao o ruskoj delegaciji u Istanbulu
UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski stigao je danas u tursku prestonicu, Ankaru, na sastanak sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, dok se u Istanbulu očekuje da ruski i ukrajinski zvaničnici odvojeno počnu mirovne pregovore.
15. 05. 2025. u 11:55

AMERIČKI MEDIJI OTKRIVAJU: Rusiju će na pregovorima u Istanbulu predstavljati ova dva zvaničnika
VISOKI bivši zvaničnik Kremlja, koji je želeo da ostane anoniman zbog osetljivosti teme, rekao je da će Rusiju na predstojećim pregovorima u Istanbulu predstavljati ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i savetnik predsednika za spoljnu politiku, Jurij Ušakov, objavio je list Vašington post.
14. 05. 2025. u 09:19

"UBIĆU SE, HOROR!" Marija otkrila dugo čuvanu tajnu: "Rođena sam bez..."
"JA ću da se ubijem, znači horor!"
16. 05. 2025. u 13:39
Komentari (0)