NAPRAVITE SUPER UKUSAN RUČAK: Piletina sa graškom i pečurkama u kremastom sosu
Piletinu možete da napravite i od ostatke piletine, a obrok je baš gurmanski i obilan.
Sastojci:
- 113 g putera
- 227 g pečuraka narezanih
- 216 g paprika
- 162 g luka isečenog na kockice
- 60 g brašna
- 360 ml pilećeg bujona
- 240 ml punomasnog mleka
- ¾ kašičica soli
- ½ kašičice mlevenog crnog bibera
- 420 g kuvane piletine
- 180 ml pavlake za kuvanje
- 160 g smrznutog graška
- 113 g seckane ljute paprike
Priprema:
Za ovu piletinu rastopite puter u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte pečurke, papriku i luk i pržite, povremeno mešajući, dok ne omekšaju i pečurke ne počnu da rumene, oko 8 minuta.
Umešajte brašno i pržite, neprestano mešajući, 1 minut. Postepeno umešajte bujon i mleko, dok smesa ne postane glatka. Posolite i pobiberite. Smanjite vatru i kuvajte dok se sos ne zgusne, oko 5 minuta, povremeno mešajući.
Umešajte piletinu, pavlaku, grašak i ljute paprike i dinstajte, oko 5 minuta. Servirajte i uživajte.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
STRAŠNO UPOZORENjE SIJARTA ZBOG UKRAJINE: To će izazvati treći svetski rat!
PRISTUPANjE Ukrajine Severnoatlantskoj alijansi u sadašnjim okolnostima izazvaće treći svetski rat, rekao je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto novinarima na marginama Međunarodnog foruma o gasu koji se danas održava u Sankt Peterburgu.
10. 10. 2024. u 14:42
ŠVEDSKI DOKUMENTARAC: Hrvatski teroristi srušili JAT-ov avion 1972, pad preživela samo stjuardesa Vesna Vulović
JAT-ov avion “McDonnell Douglas DC-9” eksplodirao je tokom leta između Kopenhagena i Zagreba 26. januara 1972. i srušio se blizu sela Srpska Kamenjica, u tadašnjoj Čehoslovačkoj. Avion kojim su upravljali kapetan Ludvik Razdrih i kopilot Ratko Mihić raspao se na više delova i nakon nekoliko minuta slobodnog pada završio na livadi na rubu šume.
10. 10. 2024. u 13:47
URAGAN BESNI FLORIDOM, ONA NEĆE DA SE EVAKUIŠE: "Ako ste pratili vesti, ja ću umreti" - Kerolin rešila da ostane kod kuće
INFLUENCERKA Kerolin Kelovej sa Floride odlučila je da ignoriše savete vlasti te je obavestila svoje pratioce da će ostati kod kuće uprkos dolazećem uraganu Milton, koji bi mogao da opustošiti sve na svom putu. Ostali stanovnici Floride u velikom su strahu i masovno beže od uragana, ali Kerolin to ne želi da učini.
10. 10. 2024. u 09:45
Komentari (0)