REŠAVAMO NEDOUMICU: Da li da koristite oštro ili glatko brašno za pripremu jela?

Novosti online

10. 03. 2024. u 08:30

EVO kako da znate kada se koristi koje brašno ili primenite sledeći trik. Uz njega će vam provereno biti savršeno jelo.

РЕШАВАМО НЕДОУМИЦУ: Да ли да користите оштро или глатко брашно за припрему јела?

Foto Shutterstock

Oštro ili glatko brašno?

Postoje minimalne razlike između ove dve vrste brašna, koje ipak mogu dosta da utiču na jelo koje pravite, i njegov ukus. Oštro brašno je grublje strukture jer nije temeljno samleveno, dok je glatko brašno finije mleveno. Ako niste sigurni stavite pola oštrog a pola glatkog brašna. Sa tom merom će sigurno da uspe svaki recept.

Foto Shutterstock

Kada da koristite oštro brašno:  

* kada pravite njoke

* kada pravite kolače od dizanog testa, njoke,
* kada pohujete
* za princes krofne
* za eklere
* za zgrušnjavanje jela
* za palačinke

Kada da koristite glatko brašno: 

* kada mesite hleb

* za sve vrste peciva
* kada pravite krofne
* za mafine
* za pripremu testenine

(Trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)