SIMFONIJA UKUSA ZA PRAZNIČNE DANE - KUVANO BELO VINO: Recept stiže iz Španije, ukusnije od crnog

Novosti online

09. 01. 2024. u 18:00

JEDINO od omiljenih zimskih pića uz koje možemo najbolje da se ugrejemo svakako je kuvano vino

СИМФОНИЈА УКУСА ЗА ПРАЗНИЧНЕ ДАНЕ - КУВАНО БЕЛО ВИНО: Рецепт стиже из Шпаније, укусније од црног

Foto Shutterstock

Obično ljudi kuvaju crno, ali evo kako da skuvate belo vino. Ima mnogo recepata za ovaj zimski napitak, ovo je jedan proveren.

* 1 l belog vina
* 2 pomorandže
* 8 kašika šećera
* kašika meda
* 4-5 zvezdica anisa
* 4-5 karanfilčića
* 3-4 štapića cimeta (cimet u prahu ako nema štapića)

Pomorandže upotrebite za kuvano vino na sledeći način: od jedne iscedite sok koji ćete sipati u vino. Drugu dobro operite i isecite na krugove zajedno sa korom.

Ostaje vam da u jednoj šerpi pomešate sastojke i dovedete ih do ključanja, pa kuvate na laganoj temperaturi 15-20 minuta.

(Stil)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

TOTALNI OBRT! Partizan demantovao da je potpisao ugovor sa Penjarojom