PROJA SA TIKVICAMA I ŽUTIM SIROM: Zdrava i sočna
Ova proja je mekana, mirisna i bogata povrćem – savršena za ručak, užinu ili kao lagana večera. Kombinacija tikvica, šargarepe i sira čini je sočnom, a začini dodaju blagu aromu koja će oduševiti sve ukućane u porodici.
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 1 kg tikvica
- 200 gr žutog sira, rendanog
- 1 šargarepa, rendana
- 1 glavica crnog luka, sitno iseckana
- 3 jaja
- ½ šolje prezli
- 1 čenje belog luka, isceđeno
- 1 kašičica soli
- ½ kašičice bibera
- 1 kašičica sušenog origana ili timijana
Priprema
Izrendajte tikvice, začinite solju i ostavite 15 minuta da puste sok. Dobro iscedite višak tečnosti. Dodajte izrendanu šargarepu, sir, crni luk, beli luk, jaja, prezle i začine. Dobro promešajte da se sastojci ravnomerno sjedine. Prebacite smesu u pleh za hleb obložen papirom za pečenje. Pecite na 180°C oko 50 minuta, dok vrh ne porumeni.Ostavite da se prohladi pre sečenja. Poslužite kao laganu proju za ručak, užinu ili sa salatom uz večeru.
Prijatno!
Preporučujemo
EKSKLUZIVNO - URANIJUM I TEŠKI METALI OTKRIVENI U TKIVU GENERALA PAVKOVIĆA: Iz italijanske laboratorije stigli rezultati analiza (FOTO)
U TUMORSKOM tkivu generala Nebojše Pavkovića, koje je 15. septembra poslato na analize u specijalizovanu laboratoriju u Italiji, pronađeni su uranijum i teški metali u ekstremno visokim koncentracijama!
29. 11. 2025. u 08:00
OTAC PADAO U NESVEST, HITNA INTERVENISALA NEKOLIKO PUTA Mučne scene na sahrani Ane Radović - Iz porodične kuće je ispratili na večni počinak
DANAS je na Zlatiborskom groblju sahranjena Ana Radović iz Čajetine, koja je poginula u teškoj sabraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod Čačka.
28. 11. 2025. u 14:45
ĐAK NASMEJAO SRBIJU: Evo kako je na kontrolnom odgovorio na pitanje o nazivu naše HIMNE: "Detetu bih dao DESETKU"
GREŠKE iz školskih svezaka ponekad umeju da izmame najšire osmehe, što potvrđuje i situacija u kojoj se našao jedan mališana iz Srbije. Sve je počelo kada je njegova mama na internetu podelila njegove odgovore sa kontrolnog zadatka iz predmeta Svet oko nas. Jedan od njih oduševio je korisnike društvenih mreža.
05. 12. 2025. u 11:27
Komentari (0)