BRZA LETNJA PITA: Miriše tako da niko ne ostaje ravnodušan
Leto je vreme za lake i ukusne obroke, a ova brza pita sa paradajzom, fetom i šunkom je upravo to – savršena kombinacija svežine, kremastog ukusa i hrskavog testa. Idealna je kao ručak, večera ili čak piknik obrok. Sprema se začas, a miriše tako da niko ne ostaje ravnodušan.
FOTO: Novosti
Brza letnja pita
7 kora za pitu
3 jaja
1 šolja jogurta
50 ml ulja
1 kašičica praška za pecivo
so
origano
100 gr šunke
100 feta sira
1 paradajz
parmezan
Priprema
Iskickajte kore i dodajte jaja, jogurt, ulje, prašak za pecivo i so. Smesu lepo pomešajte i izlijte u vatrostalnu činiju koju ste premazali uljem. Preko pite rasporedite šunku, sir i paradajz. Preko staviti origano, a kad se pita ispeče posuti je parmezanom. Pitu peći na 180 stepeni oko pola sata dok lepo ne porumeni.
Prijatno!
Preporučujemo
POSNI ROLAT OD GOTOVIH KORA: Jednostavan i brz recept koji ćete obožavati!
14. 12. 2025. u 16:04
RECEPT ZA ZLATNU PITU: Isprobajte tradicionalno jelo sa juga Srbije
14. 12. 2025. u 13:00
SUKOB NAM JE PRED VRATIMA Rute upozorava: Mi smo sledeća meta Rusije
RUSIJA bi mogla da bude spremna da upotrebi vojnu silu protiv NATO-a u narednih pet godina, smatra generalni sekretar NATO-a Mark Rute.
11. 12. 2025. u 15:46 >> 16:40
OSUĐENI ZA UBISTVO STARCA U ZATVORU PADINSKA SKELA: Zrna saosećanja nemaju, izrečene višegodišnje kazne
SREĆKO Stefanović (22), Saša Stanković (22) i Dalibor Petrović (24) oglašeni su danas krivim u Višem sudu u Beogradu za teško ubistvo Stanimira Brajkovića (74) na bezobziran i nasilnički način u zatvoru Padinska Skela početkom februara 2024. godine. Ovom prvostepenom presudom Stefanović je osuđen na 19 godina zatvora, a Stanković i Petrović na po 18 godina.
11. 12. 2025. u 16:22
OVO JE STRAŠNO! Uznemirena Bilja otkrila gde je Aca bio u vreme MASAKRA - pevač mesecima u Australiji
PEVAČICA Biljana Jevtić oglasila se povodom terorističkog napada koji se dogodio u Sidneju. Njen suprug, pevač Aleksandar Aca Ilić, poslednja tri meseca proveo je upravo u tom gradu.
14. 12. 2025. u 19:24
Komentari (0)