RECEPT ZA SOČNI HLEB SA TIKVICAMA: Danima ostaje svež i mekan - može da vam posluži i kao obrok
RECEPT za hleb od tikvica odličan je i za one ljudi koji žele da povedu računa o kilaži, ali i za one što vole da probaju razne specijalitete.
Odlično se kombinuje sa drugim namirnicama.
Idealan je za doručak ili večeru, poslužite ga uz jogurt ili neki lep sir.
Priprema:
1. Tikvicu iseći na kolutove, posoliti i ostaviti da ispusti tečnost. Staviti u blender, dodati jaje i samleti u pire.
2. U mlaku vodu staviti kvasac, šećer i kašiku brašna, promešati i poklopiti, da kvasac naraste.
3. U vanglicu sipati brašno, so, ovsene pahuljice i ulje, dodati pire od tikvice i narasli kvasac i zamesiti testo (biće meko i malo lepljivo). Ostaviti da se udvostruči.
4. Testo staviti na pobrašnjenu radnu površinu, premesiti ga i staviti u kalup, pokriti i ostaviti da još malo naraste. Peći od 30 do 35 minuta na 180 stepeni.
5. Pečen hleb izvaditi iz kalupa, pokriti krpom i ostaviti da se pre služenja ohladi.
(Stil)
Preporučujemo
VODENIČARSKA KUKURUZNA POGAČA: Slojevi od mekog zlatnog testa, a između puna sira
14. 08. 2023. u 13:14
ZELENSKI SAZVAO ČITAV GENERALŠTAB: Izdao hitno naređenje, tek sada sledi haos na frontu u Ukrajini
UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski hitno je sazvao sastanak sa visoko pozicioniranim zvaničnicima Generalštaba i vojske zbog situacije na frontu, navodi britanski ekspert Aleksandar Merkuris na svom blogu na Jutjubu.
04. 05. 2024. u 20:06
U NEDOUMICI STE? "Vaskrse" ili "voskrese"? Ovako se pravilno čestita Uskrs ili Vaskrs?
U SUSRET najvećem pravoslavnom prazniku, pokušaćemo da razbijemo nedoumice oko toga kako je pravilno čestitati Uskrs odnosno Vaskrs.
04. 05. 2024. u 21:16
POSLE OPTUŽBI DA KRIJE NACIONALNOST I VEROISPOVEST: "Ja sam Srpkinja, krstiću sina u Hramu!" Maja Berović o PRAVOM imenu i poreklu
"JA SAM Srpkinja i ponosim se time!"
01. 05. 2024. u 13:14
Komentari (0)