VAŽNO ZA SVE KOJI PUTUJU U AUSTRIJU: Evo koja pravila će važiti za ulazak u zemlju od 19. maja

Tanjug

11. 05. 2021. u 10:19

NAKON popuštanja epidemioloških mera od 19. maja važiće i nova pravila za ulazak u Austriju.

ВАЖНО ЗА СВЕ КОЈИ ПУТУЈУ У АУСТРИЈУ: Ево која правила ће важити за улазак у земљу од 19. маја

Foto: EPA

Ministarstvo unutrašnjih poslova trenutno radi na prilagođavanju nove uredbe u vezi sa pravilima za ulazak u zemlju, a koja uključuju i sertifikate o vakcinaciji.

Najavljeno je da će se nova uredba orijentisati na klasifikaciju rizičnih regiona na osnovu liste evropske agencije za zdravstvo ECDC.

Za ulazak u Austriju ubuduće će postojati tri kategorije: ulazak iz "zeleno" kategorisanih država, za koje neće važiti nikavi preduslovi, te i ulazak iz "crvenih" ili narandžastih" zemalja, za koje će biti uvedena obaveza posedovanja dokaza o vakcinaciji, preležanoj infekciji ili negativni test.

Ukoliko neko u Austriju dolazi iz "tamno crvenih" regiona on će morati sa sobom imati jedan od ova tri dokumenta, i dodatno će morati u karantin.

Trenutno u Austriju ne mogu da ulaze turisti, već samo osobe sa boravkom, radi posla, ili iz porodičnih i humanitarnih razloga, i to uz negativan PCR ili antigenski test, kao i desetodnevni karantin, koji se može prekinuti najranije petog dana izolacije uz negativan test.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)