MUKE PARIŽANA: Zbog zatvorenih kafića redovi ispred javnih toaleta sve veći - Ko ne može da čeka, snalazi se na drugi način

Novosti online

03. 05. 2021. u 07:53

U PARIZU se stvaraju sve veći redovi ispred javnih toaleta od kada su zatvoreni kafei i restorani zbog epidemije virusa korona.

МУКЕ ПАРИЖАНА: Због затворених кафића редови испред јавних тоалета све већи - Ко не може да чека, сналази се на други начин

Foto: EPA

- Postalo je veoma komplikovano, posebno kad ste žensko i morate da čekate u redu - rekla je jedna Parižanka i dodala da je ranije bilo dovoljno otići u neki kafe i pitati konobara da li je dozvoljeno da se ide u toalet i pored naručenog pića.

Druga Parižanka ispričala je Frans presu da sada treba hodati i tražiti prvi javni toalet ili trpeti do povratka kući.

Građani ispred javnih toaleta čekaju 20 do 30 minuta.

U Parizu postoji oko 435 javnih toaleta sa automatskim čišćenjem, a gradske vlasti su postavile oko 50 dodatnih pisoara namenjenih muškarcima.Neki Parižani su priznali da ne mogu da traže toalet ili da čekaju u redu, već se opredele za prvo diskretno mesto iako je to zabranjeno.

Frans pres u svojoj reportaži zaključuje da će otvaranjem terasa kafea 19. maja i otvaranjem restorana 9. juna to delikatno pitanje biti rešeno.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna