SAVETNIK SEDAM AMERIČKIH PREDSEDNIKA: Predlaže zaključavanje za Indiju

Tanjug

02. 05. 2021. u 19:37

VODEĆI američki epidemiolog Entoni Fauči preporučio je Indiji da uvede mere zaključavanja na nekolliko nedelja kako bi zaustavila širenje korona virusa.

САВЕТНИК СЕДАМ АМЕРИЧКИХ ПРЕДСЕДНИКА: Предлаже закључавање за Индију

Foto: AP

-Ovaj virus nam je pokazao da će, ako se prepusti sam sebi, eksplodirati u društvu-, upozorio je Fauči u intervjuu za list "Indijan ekspres".

-Niko ne voli da zaključava zemlju...Ali ako to učinite na samo nekoliko nedelja, mogli biste imati značajan uticaj na dinamiku širenja- poručio je Fauči, prenosi Glas Amerike.

Broj novozaraženih korona virusum u Indiji danas je neznatno pao, ali je broj smrtnih slučajeva porastao za rekordnih 3.689. Istovremeno, još jedna indijska država uvela je karantin.

Foto: Tanjug

Indijske vlasti su registrovale 392.488 novih slucajeva u protekla 24 sata, dok je ukupan broj zaraženih premašio 19,5 miliona. Od korona virusa do sada je preminulo 215.542 ljudi.

Bolnice, mrtvačnice i krematorijumi su prepuni, nakon što je u Indiji više od 10 dana zaredom zabeleženo najmanje 300.000 novozaraženih. Mnoge porodice moraju same da traže lekove i kiseonik.

Restrikcije su uvedene u gotovo 10 indijskih država i teritorija, dok nacionalna vlada i dalje okleva da uvede karantin u celoj zemlji, navodi Glas Amerike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)