MARIN LE PEN UPUTILA OŠTRU PORUKU MAKRONU? "Nema goreg vođe od onog koji ne veruje u svoju zemlju"

Novosti online

01. 05. 2021. u 16:17

LIDER francuskog Nacionalnog fronta Marin Le Pen napisala je na Tviteru da "nema goreg vođe od onoga koji ne veruje u svoju zemlju".

МАРИН ЛЕ ПЕН УПУТИЛА ОШТРУ ПОРУКУ МАКРОНУ? Нема горег вође од оног који не верује у своју земљу

Foto: Depositphotos/Printscreen

- Na nama je da snagom i odlučnošću vratimo prosperitet, nacionalno jedinstvo i građanski mir. Živela Republika, živela Francuska - napisala je Marin le Pen na tviteru.

Ova poruka se može protumačiti kao svojevrsni "šamar" predsedniku Emanuelu Makronu, koji je nedavno dobio pismo dvadesetorice penzionisanih general francuske vojske.

- Ako se ništa ne preduzme, ravnodušnost će neumoljivo da se širi društvom uzrokujući na kraju eksploziju i intervenciju naših aktivnih drugova u misiji zaštite civilizacijskih vrednosti i sunarodnika na nacionalnoj teritoriji - deo je pisma generala, koje su mnogi protumačili kao poziv na puč.

Podsećamo, kako je objavio list Žurnal de Dimanš, Le Pen bi imala velike izglede da osvoji prvi krug predsedničkih izbora kada bi oni danas bili održani.

Ona bi, kako pokazuje istraživanje koje je sprovela firma Ifop-Fidusijal, u drugom krugu izgubila od Emanuela Makrona koji bi osvojio 54 odsto glasova, dok bi ona dobila 46 procenata.

Zamenik generalnog direktora Ifopa, Fredrik Dabi, rekao je da takvi rezultati odražavaju snažnu dinamiku Le Penove, kao i teškoće koje predsednik Makron ima u okviru zdravstvene krize izazvane pandemijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)